ДЮФА Българче“ ще даде старт на петнадесетото издание на Международно

...
ДЮФА Българче“ ще даде старт на петнадесетото издание на Международно
Коментари Харесай

ДЮФА „Българче“ дава старт на Международно изложение „Културен туризъм“ в Търново

ДЮФА „ Българче “ ще даде старт на петнадесетото издание на Международно туристическо ревю „ Културен туризъм “ 2018, което стартира на 19 април във Велико Търново. Специализираният конгрес за културен туризъм тази година е в нов формат и за първи път ще се организира в Двореца на културата и спорта „ Васил Левски “. Изложението ще бъде намерено в 10,00 ч. с осъществявания на открита на детско-юношеският отбор „ Българче “, който маркирана 50-годишнината от основаването си.

Още доста български фолклор ще звучи от сцената пред ДКС „ Васил Левски “ в дните на тазгодишната туристическа борса. На 19 април от 11,00 и 17,00 ч. ще могат да се видят осъществяванията на Фолклорен отбор „ Палавници “ при НЧ „ Жар-2002 “-гр. Казанлък. Същия ден от 15,00 ч. и на 20 април от 14,30 ч. ще свирят гъдуларите от музикалната групировка “Дзигулица” на СОУ „ Емилиян Станев “-Велико Търново.

На 20 април от 13,00 ч. посетителите на ревюто и жителите на града ще могат да се допрян до най-красивите и обичани песни и танци от Югозападна България изпълнени от Фолклорен отбор „ Пирин “. На идващия ден, 21 април, от 11,30 ч. достоверния танцов фолклор от западна България ще показа женската групировка „ Фиданките “ от гр. Видин. Веднага по-късно, в 12,00 ч., стартира съботна „ Хоротека за града “, проведена със съдействието на Търново Runs, клуб „ Сръчница “ и клуб „ Плетеница “.

Международно туристическо ревю „ Културен туризъм ” е взаимен план на Община Велико Търново, Общинска организация по туризъм „ Царевград Търнов “, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически организации (АБТТА). Провежда се с поддръжката на Министерството на туризма на Република България.

В рамките на форума се организира туристическо ревю, което дава опция на общини, компании, осведомителни центрове, културни институти и неправителствени организации и да показват своя капацитет за развиване на културно-познавателни туристически програми; полемики по тематики, свързани с нововъведения, планове, научни и научно-приложни разработки в региона на запазване и показване на международното и национално материално и нематериално културно-историческо наследство; X|V Международен Тур Филм Фест-България “На източния бряг на Европа “ за филми и продукции за туристически артикули и дестинации и Националния конкурс „ READ & TRAVEL ” („ ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ ”), който отличава най-професионални туристически уеб сайтове и мобилни приложения, най-интересни туристически издания и изявления и най-оригинални плакати за събития в региона на културния туризъм.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР