Дяволът е навсякъде - това са последните думи на философа

...
Дяволът е навсякъде - това са последните думи на философа
Коментари Харесай

Последните думи на Дугин минути, преди да взривят дъщеря му: Дяволът е навсякъде!

" Дяволът е на всички места " - това са последните думи на философа проф. Александър Дугин, именуван " Мозъкът на Путин ", изречени по време на лекция в Подмосковието, минути преди да взривят 29-годишната му щерка Дария на 20 август вечерта. Двамата вземат участие във фестивала " Традиция " в село Захарово край съветската столица, отдаден на метафизичния дуализъм на историческото мислене, оповестява в. " Московский комсомолец ".

 

Александър и Дария Дугини взаимно громят гнилия Запад и зоват за основаване на нов свят под егидата на Русия пред събралата се пъстроцветна публика, изповядваща най-различни възгледи - болшевишки, нацистки, националистически, консервативни, антилиберални, комунистически, социалистически, евразийски.

 

Съвместната лекция на татко и щерка стартира в 18 часа московско време, по-късно изявленията им са последвани от оживена полемика. Както е известно политологът и социолог е апологет на войната на Русия против Украйна. Още в края на 90-те години той основава доктрината „ Москва – Третият Рим “ за възраждането и възхода на Русия, която години по-късно става и съществена в политиката на съветския президент Владимир Путин. Според идеолога на неоевразийството голямата страна е призвана да оглави международната борба против Антихриста, който се въплъщава от Съединени американски щати и Запада. 

 

Още през 2014 година гуруто на Путин проракува, че Украйна е последната фаза на борбата, която бележи началото на основаването на нов международен ред. А години преди този момент философът предлага Русия да анексира елементи от Украйна, да предизвиква Англия да излезе от Европейския съюз, да направи Иран собствен съдружник и да търси положителен неутралитет на Турция – все стъпки, които в последна сметка се трансфораха в действителност.

За Дугин въобще не предстои на разискване въпросът, че цяла Източна Украйна би трябвало да мине към така наречен Новорусия. Новата страна следва неотложно да се одобри в състава на Източнославянския съюз дружно с Русия и Беларус. Паралелно с Източнославянския би трябвало да превърнем в действителност и Евразийския съюз, акцентира още Дугин. 

 

Тези съществени свои тези той повтаря към този момент над 15 години и последователно те се трансфораха в публична идеология на Путинова Русия. Заради войнстващата реторика и хрумвания на философа мнозина на Запад и измежду съветските демократични кръгове го упрекват, че е разпалил войната против Украйна и против Запада.

 

Журналистът, политолог и мъдрец Дария Дугина е един от създателите на книгата за специфичната интервенция в Украйна „ Книга Z ” - алманах с разкази на участници и очевидци на събитията в Донбас. Излизането на книгата е оповестено за края на есента.

 

Александър Дугин и щерка му за последно са засечени дружно към 22,30 ч. на паркинга край фестивала. Те се канят да си тръгнат дружно, само че в последния миг философът се качва в колата на собствен другар и смишленик. Предполага се, че Дугин е седнал в автомобила на небеизвестния Константин Малофеев - олигарх, основател на православно-патриотичния ефирен канал " Цариград ", както и на едноименния ефирен канал, заместник-председател на Всемирния съветски национален събор – интернационална организация под егидата на Руската православна черква.

 

Покрай шпионския скандал сред България и Русия, който избухна още през 2019 година Малофеев получи възбрана да влиза в България дружно с топ разузнавача ген. Леонид Решетников. Тогава обвиняване в шпионаж бе повдигнато на председателя на национално съдружие " Русофили " Николай Малинов.

 

Срещу Малофеев от години тече наказателно произвеждане в Украйна. Християнският джихадист, както е определян милиардерът на Запад, е и в черния лист на лицата, против които Европейски Съюз и Съединени американски щати постановиха наказания.

През 2006 година той основава православно учебно заведение, а година по-късно – и фондацията " Св. Василий Велики ", чиято водеща онлайн илюстрация е усмихнатото лице на президента Путин.

 

На уеб страницата на фондацията могат да се намерят доста от познатите тези на най-консервативното християнство - против абортите, имунизациите, гей браковете, правата на децата, западния свят и либерализма като цяло.

Тези позиции Малофеев комбинира с монархизъм и шовинизъм. Често го назовават " православен олигарх ". Европейски Съюз го държи виновен за финансирането на проруски сепаратисти в Източна Украйна посредством фондацията " Св. Василий Велики ". Той отхвърля.

 

Сега се оказва, че Малофеев е станал избавител на Дугин, който не се качва в колата на щерка си.

 

Луксозната кола на Дария Land Cruiser Prado в действителност не съумява да измине и 7 километра. Тя се взривява на Звенигородское шосе покрай жп прелез. 29-годишното момиче, което кара колата, умира на място.

 

Установено е, че взривното устройство е било сложено под долната част на автомобила от страната на водача. 

 

" Ако сме подготвени да умираме, само че не сме подготвени да убиваме, значи ние не сме подготвени за пълноценна борба за нашите хрумвания, за нашата страна против друга страна. И какво да вършим - да чакаме да ни убиват? Не, ние ще атакуваме “, сподели през февруари 2021 година Александър Дугин.

 

Секунди след атентата, в който умира щерка му, а в действителност най-вероятно е ориентиран против него, той излиза от колата, в която се вози и при типа на огнения пъкъл, където гори щерка му се хваща за главата. Шокираният мъдрец е откаран по неотложност в московска болница в тежко психическо положение, оповестяват съветските медии.

 

МАЛКО ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ ЗА ДЕНЯ 20 АВГУСТ В НОВАТА РУСКА ИСТОРИЯ

Денят 20 август, в който бе взривена дъщерята на Александър Дугин - Дария, е кондензиран с особена значимост в новата съветска история след 1990 година

 

На 20 август 1991 година е кулминационната точка на пуча против руския водач Михаил Горбачов, проведен от висши генерали от армията и Комитет за Държавна сигурност (на СССР), несъгласни с перестройката и опитващи се да запазят Съюз на съветските социалистически републики от раздробяване. Както знаем обаче превратът бе несполучлив и макар че по улиците на Москва излязоха танкове съветският президент Борис Елцин и правилни на Горбачов и Елцин военни и милиционерски сили не разрешиха на превратаджиите да вземат властта.

 

На 20 август 2020 година беше токсичен известният съветски опозиционер и критик на Путин - Алексей Навални. Това стана по време на полет над Сибир. Самолетът кацна изключително в Томск, където блогърът политик беше лекуван в локална болница, а по-късно отпътува за дълготрайно лекуване в Германия. След завръщането си в Русия Навални бе наказан за финансови измами и сега е в пандиза, където изтърпява няколкогодишна присъда.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР