Дяволът е навсякъде! Последните думи на Александър Дугин на лекцията,

...
Дяволът е навсякъде! Последните думи на Александър Дугин на лекцията,
Коментари Харесай

Дяволът е навсякъде! Последните думи на Дугин преди смъртта ...

Дяволът е на всички места! Последните думи на Александър Дугин на лекцията, след което колата с щерка му избухна, станаха оракулски.  Фестивалът " Традиция " в имението Захарово край Москва, отдаден на метафизичния дуализъм на историческото мислене, почнал в 18 часа, а към 10 и половина вечерта философът бил на паркинга дружно с щерка си Дария Платонова. 

Те щели да си тръгнат дружно, само че в последния миг Дугин се качил в колата на другар (вероятно Константин Малофеев, ръководител на борда на шефовете на групата от компании Царград).

Автомобилът на Дария Land Cruiser Prado не минал даже 7 километра. Той избухнал след завой на автомагистрала Звенигород към Можайское, покрай железопътния прелез край село Болшие Вяземи. 30-годишното момиче умряло на място.

Следователите не престават да изследват събитията към убийството. Криминалистите открили, че колата на Дугина е била взривена отдалечено и най-вероятно причинителите са следили нейното придвижване.

Александър Дугин сподели, че преди убийството той и щерка му почнали да получават закани посредством обществените мрежи. Политологът обаче не им обърнал внимание.

По предварителни данни мощността на взривното устройство е от 400 до 800 грама тротил. То било инсталирано на дъното на всъдехода на Дугина под седалката на лидера.

Според една от версиите бомбата може да е била сложена в колата на Дария Дугина на паркинга на фестивала " Традиция ". В момента чиновниците на реда изследват записите от уличните камери.

„ Дугини напуснаха фестивала с разнообразни коли. Колата на бащата се движеше съвсем зад дъщерята. Експлозия на завоя от Звенигородската автомагистрала към Можайское се случи пред очите му... ", - сподели източник, доближен до Дугин.

Според Telegram канал 112 камерите на паркинга са били изключени, в това число и на ВИП паркинга, където се намирали колата на журналиста и други почетни посетители. Моментът на гърмежа е записан от една от камерите за наблюдаване, която е запечатала ярка мълния в 21:35 часа.

„ Експертите иззеха над 10 записващи устройства, инсталирани в коли, и сега материалите се проучват. Силите за сигурност изготвят лист на хората, които са били на паркинга сред 14.00 и 21.00 часа “, прецизира каналът.

Освен това специалистите са склонни да считат, че бомбата е взривена отдалечено благодарение на телефонно позвъняване. Извършителите на убийството евентуално са наблюдавали придвижването на жертвата си, само че по какъв начин тъкмо към този момент не се знае. Според една от версиите нападателите можели авансово да са спрели камерите на паркинга. Според канала те не са работили през последните две седмици.

Сега проверяващите работят по разнообразни версии за убийството на Дугина. Включително ревизират вероятните спорове сред журналистката и татко ѝ. Въпреки това, като предпочитана версия се смята присъединяване в убийството на украинските спецслужби въз основата на социална активност.

Дария Дугина е родена на 15 декември 1992 година Завършила е филологическия факултет на Московския държавен университет, а по-късно и аспирантура там.

Нейната докторска дисертация е на тематика „ Тълкуване на политическата философия на Платон “.

Синът на Дугин е художник и куратор - Дмитрий Хворостов, роден е през 1985 година.

Дария, сходно на брат си, употребява друго фамилно име, само че постоянно се появява на разнообразни събития с татко си.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР