Дясноцентристът Луис Лакайе Поу встъпи в длъжност като президент на

...
Дясноцентристът Луис Лакайе Поу встъпи в длъжност като президент на
Коментари Харесай

Уругвай сложи край на 15-годинишното ляво управление

Дясноцентристът Луис Лакайе Поу встъпи в служба като президент на Уругвай, поставяйки завършек на траялото 15 години ръководство на левицата в южноамериканската страна, съобщи ДПА.

Четиридесет и шест годишният някогашен сенатор и наследник на някогашния президент Луис Алберто Лакайе даде обещание да се бори с огромния недостиг, да понижи престъпността и да вкара промени във външнополитическия курс.

" Бюджетният недостиг е най-високият, който нашата страна е виждала през последните години ", сподели той през вчерашния ден в тирада в Монтевидео. На нея участваха консервативни водачи от района, в това число бразилският президент Жаир Болсонаро.

" Ще се грижим за всяко песо на данъкоплатците ", добави той.

Лакайе Поу се чака да води пробизнес политики, да заеме по-твърда позиция против ръководството на Николас Мадуро във Венецуела и да укрепи връзките със Съединени американски щати.

Той поставя завършек на траялата 15 години надмощие на лявата партия " Широк фронт ", по време на която бяха извършени прогресивни промени, в това число легализирането на абортите, гей браковете и използването на канабис.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР