Дясното управление е важно за общините, важно е за България,

...
Дясното управление е важно за общините, важно е за България,
Коментари Харесай

Румен Христов: „Турски поток“ през България може и да не се състои, а „Белене“ изобщо няма да има

Дясното ръководство е значимо за общините, значимо е за България, значимо е и за Европейски Съюз, където, въпреки и с по-слаб резултат ЕНП, още веднъж е първа политическа мощ, съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

В изявлението политикът сподели още:

Жозеф Дол персонално настоя да се консолидираме с ГЕРБ, дебатът стартира на конгреса на ЕНП в Хелзинки.

Решението за явяване на избори с ГЕРБ беше осъзнато и прагматично, въпреки че до его не е стигна елементарно. ГЕРБ е народняшка партия, в нея има доста хора с ляво мислене, има и отмалялост от ръководството им.

В последна сметка имаме съглашение сред най-старата и най-голямата десница в интервала на демокрацията.

Защо не се консолидира достоверната десница? Още преди европейските избори имахме дълги диалози с сътрудниците от „ Демократична България “. Не постигнахме единодушие и ние тръгнахме към различен сътрудник. А договарянията бяха прекъснати едностранно от тях. Всичко, което ни разделя не са идеологии, а персонални спорове.

Но да бъдем до дъно ясни: в състава на „ Демократична България “ единствено ДСБ са същински десни, „ Да, България “ са демократично центристи, а зелените са лявоцентристка групировка.

Учудвам се на сътрудниците от „ Демократична България “, те споделят, че на втори тур ще поддържат претендент против статуквото. Но по какъв начин една градска десница може да поддържа Мая Манолова?

Нищо, което може да докара Българска социалистическа партия на власт не е задоволително за Съюз на демократичните сили, по тази причина и се съюзихме с ГЕРБ.

ДБГ са най-голямото отчаяние в десния бранш, към този момент тече процедура по изключването им от ЕНП.

Не съм уверен, че “Турски поток “ в българската част ще бъде издигнат, а „ Белене “ въобще няма да има. България няма никаква потребност от втора АЕЦ, също така площадката е сеизмично рискова – установено е от отчет на Българска академия на науките, - няма решение къде да се съхранява нуклеарното гориво, не виждам община, която ще го одобри.

Опасенията ми са не че „ Белене “ ще се построи, а че могат да се сключат нови контракти за неустойки, които ще обслужат избрани хора.

Какво значи гамбит в шахмата и в политиката и какви жертви на фигури е податлив да направи Съюз на демократичните сили, с цел да си обезпечи по-добри позиции?
Каква е връзката сред модела #КОЙ и абревиатурата БПЦ?
Дясна партия ли е в действителност ГЕРБ?
Защо в десния политически набор една фраза на Ленин е безконечна: „ Преди да се обединим, би трябвало да се разграничим “?

Вижте цялото изявление с Румен Христов.

https://www.youtube.com/watch?v=YBkdX2Km0Aw
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР