Дясната ръка на Любослав Пенев в сформирания от него щаб

...
Дясната ръка на Любослав Пенев в сформирания от него щаб
Коментари Харесай

Ники Илиев: Думите на Лечков ме разплакаха, същото важи и за тези на Костадинов...

Дясната ръка на Любослав Пенев в образувания от него щаб - Николай Илиев се включи в конференцията на някогашния селекционер, състояла се в пресклуба на Българска телеграфна агенция.

Ето какво показа той:

" Тук съм, с цел да заявя позицията си за развиването на българския футбол. Сега имаме 10 000 деца, които упражняват футбол. След 10 години те ще бъдат 100 000. Ще работим взаимно с страната и министерствата. Ще развиваме детско-юношеския футбол.

Искам да разясня изявите по медиите на Йордан Лечков . Той споделя, че децата не желаят да спортуват и да вървят на учебно заведение... Просълзих се от тези думи на първия вицепрезидент на БФС сега. Наистина. Това ли е фактически мнението му? И за казаните от Емил Костадинов неща важи същото. Както и още доста други думи. Почувствах се персонално обиден.

Представете си какъв брой труд и старания са вложили, какъв брой безсънни нощи са имали актуалните ръководители и в последна сметка резултатите им са нулеви . Няма по какъв начин да накарате децата да спортуват, в случай че гледате единствено персоналните си ползи в БФС.

Трябва да отделим нашите деца от телефоните и компютрите, да изкараме по-големите от нощните заведения. Ние станахме футболисти на улицата. С топката в крайници. А не пред някакъв екран. Ще обгрижим и тези, които нямат благоприятни условия и живеят в мизерия.

 Снимка 333464
Източник:

Трябва да върнем градските и републикански шампионати . Отпускат се по милион, милион и половина лв., а те се разходват за шампионати сред сформира на огромните клубове. А тези пари в действителност не отиват ли в хотелите в Банско, Сливен? Това не е ли спор на ползи?

 Любослав Пенев прикани ЦСКА да разгласи позицията си, маха президентите от Изпълкома
ГЛЕДАЙ ТУК: Любо Пенев прикани ЦСКА да разгласи позицията си, маха президентите от Изпълкома

" Искам ограничение на броя чужденци, употребявани от клубовете "

Задължително изискване е да работим с учебните заведения . Трябва да помогнем на треньорите да бъдат експерти. Нещо, което се подценява - значимата роля на министерството на образованието. Уеднаквяването на часовете. Не могат да си съберат треньорите всички момчета, с цел да упражняват дружно. Е по този начин по какъв начин да се работи с играчите? Как да станат те подготвени за първия състав? Ще работим с Министерството на образованието.

Интегрирането на малцинствата . Това е значим проблем. Ще дадем опция и на тези деца да спортуват, само че единствено в случай че през това време се и образоват. Едновременно с това.

За Детско-юношеските школи не могат даже няколко дни да ни стигнат, с цел да се разберем. Да кажем от кое място да стартираме и какъв брой са проблемите. Собствените фрагменти, а не чужденците! Това е решението. Повече благоприятни условия за младите и най-много български състезатели. Искаме почитание и повече права за детските треньори. От тях зависи най-важното - началото.

 Любо Пенев: Заплашват някои клубове, спонсорират ги с по 300 лева Толкова ли костват нашите деца?
Любо Пенев: Заплашват някои клубове, спонсорират ги с по 300 лева Толкова ли костват нашите деца?

" Искам да построим небостъргач! "

Левски в последните години има водещата школа в България. Непрекъснато се печелят титли. Но когато пристигна моментът те да се интегрират в първия състав, нещо не се получава. В много от случаите са слабички и немощни, а също по този начин и незадоволително готови тактически.

Кое е друго значимо нещо обаче? Квалификацията на треньорите не е на нужното равнище. Тя би трябвало непрестанно да се покачва. Иначе поздравления за това, което вършат. Трябват градски, регионални и републикански учебни шампионати. Така се получава селекцията. Навремето по този начин беше. Много футболисти по този начин са почнали. Ще желаеме езици и компютърна просветеност от треньорите. Знам защо става дума другояче... Не знаеш непознат език и не можеш да схванеш какво ти споделят новите футболисти. Чужденците. Изискванията ще са високи, с цел да може и качеството да се покачва.

Има сигнали за корупция в Детско-юношеския футбол. И в националните гарнитури. От 1000 до 20 000 лв. са давани, с цел да може избрани деца да вземат участие в представителните тимове. Ако това се окаже правилно, то с бъдещия футбол е свършено и той е заровен ", съобщи Илиев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР