Дясната ръка на Христо Иванов в ДБ - Ивайло Мирчев,

...
Дясната ръка на Христо Иванов в ДБ - Ивайло Мирчев,
Коментари Харесай

Иво Мирчев алармира: Идат избори с алъш-вериш и фалшификации,ако коалиция на хартията успее

Дясната ръка на Христо Иванов в Демократична България - Ивайло Мирчев , сигнализира, че се задава нова тежка борба в Парламента. Този път иде тирада за това, че съгласно него партиите от статуквото май са се обединили и към връщането на хартиените бюлетини за задаващите се на хоризонта избори.

ЕТО КАКВО НАПИСА ИВО МИРЧЕВ Пожарна охрана ТЕМАТА:

Предстои поредна борба в Народното събрание - връщането на хартиените бюлетини. ГЕРБ възнамерява да внесе предложение на Българска социалистическа партия. Какъв е казусът? Проблемът е, че хартията ще ни върне с цяла демократична ера обратно.

Ще ни върне в епохата на лесния избирателен вземане-даване, в епохата на фалшифицирани изборни протоколи, недействителен и следен избор. Точно с цел да се борим с тези практики, през 2020 година създадохме " Ти броиш” - платформата за почтени и транспарантни избори, в която като покровители и валидатори се включиха над 10 000 доброволци. Явно идва време да обновим активността ѝ.

Един от триумфите на предходните къси парламенти бе премахването на хартиените бюлетини и обвързваните с тях всевъзможни злоупотреби, на които се нагледахме през последните 30 години. Днес част от партиите желаят да ги върнат и в случай че желаеме идващите избори да не зависят от хартиеното минало, би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да им попречим.

Разбира се, с Демократична България ще се противопоставим на плана и ще създадем всичко допустимо да убедим депутати от останалите партии да гласоподават против хартиените бюлетини. В Народно събрание обаче към този момент се е оформила негласна " коалиция на хартията " и гласуването в зала ще бъде на косъм, а всеки глас ще има значение.

Какво можете да извършите? Подкрепете ни! Включете се в " Ти броиш”, когато пристигна моментът. А до тогава - говорете по тематиката. Обяснете на познатите си за какво е значимо да не връщаме изборния развой в тъмните времена. Трябва ни същински публичен отпор и масиран цивилен напън върху тези, които желаят да върнат България обратно. Трябва да знаят, че номерът им няма да мине, тъй като повече няма да оставим никой да заглушава, смалява или подменя гласовете ни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР