Дясната популистка партия Алтернатива за Германия“ /АзГ/ стана най-популярната политическа

...
Дясната популистка партия Алтернатива за Германия“ /АзГ/ стана най-популярната политическа
Коментари Харесай

Младите хора в Саксония и Бранденбург гласуват за „Алтернатива за Германия“

Дясната популистка партия „ Алтернатива за Германия “ /АзГ/ стана най-популярната политическа мощ измежду гласоподавателите до 30 години в Саксония.

На състоялите се на 1 септември провинциални избори за нея са дали своят вот 22% от гласоподавателите в тази възрастова група, демонстрират данните на социолозите на Це Де Еф. На състоялите се същия ден провинциални избори в Бранденбург АзГ е станала втора по известност партия измежду младежите, получавайки още веднъж 22%. Те са изпреварени тук с минималния 1% от „ зелените “.

Някои анализатори са склонни да обяснят известността на десните популисти измежду младежите с митинга против класическите „ национални партии “ ХДС и ГСДП, които са излъчвали канцлери на страната като се редуват от 1949 година насам.

„ Наблюдаваме политизация и поляризация на тематика миграционна политика и битка с климатичните промени. „ Зелените “ съставляват единия полюс, а АзГ- другия. Мнозина не виждат разграничение сред партиите, които се намират сред тези два полюса “, съобщи в изявление за „ Велт “ социологът Нико Зигел от Института „ Инфратест димап “.

Според предварителните публични резултати, спечелили на изборите в провинциалните парламенти на Бранденбург и Саксония са надлежно ГСДП и ХДС. Двете партии доста са влошили своите резултати спрямо изборите през 2014 година /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР