Дясната партия Нова демокрация удържа преднината от 8,5% пред сегашните

...
Дясната партия Нова демокрация удържа преднината от 8,5% пред сегашните
Коментари Харесай

Нова демокрация се очертава като сигурен победител на изборите в Гърция

Дясната партия " Нова народна власт " удържа преднината от 8,5% пред сегашните ръководещи от " Сириза ", сочи изследване на публичното мнение в Гърция, направено от локалната телевизия Sky.
" Нова народна власт " ще вземе 34,5% от вота, а " Сириза " ще са втори с 26%, сочат данните съгласно БГНЕС. Далече обратно остава обичайна левица ПАСОК, която се явява на изборите в алианс с името Движение за смяна (КИНАЛ). За тях ще гласоподават 7%. Комунистическата партия ще получи 5,5%, а неофашистката " Златна зора " - 5%.
Формацията на някогашния финансов министър Янис Варуфакис, който за малко не съумя да стане евродепутат, ще получи 3,5%, което значи 11 места в Народното събрание.
Ултранационалистическата, проруска партия " Гръцко решение " може би ще получи задоволително гласове, с цел да влезе в Народното събрание.
Припомняме, че в Гърция ще има предварителни избори - на 7 юли. Причината е слабото показване на  " Сириза " на евроизборите и на редом извършените локални избори. А " Нова народна власт " наподобява ще се върне на власт, откакто в действителност точно по време на нейното ръководство и на ръководството на ПАСОК при започване на века са сложени основите на страшната рецесия, връхлетяла Гърция преди десетина година, която принуди Атина да търси помощ от Европейски Съюз и взе три заема, с цел да избави стопанската система си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР