Дясната партия на унгарския премиер Виктор Орбан ФИДЕС заявява, че

...
Дясната партия на унгарския премиер Виктор Орбан ФИДЕС заявява, че
Коментари Харесай

Партията ФИДЕС на Орбан смекчава тона и иска да остане в ЕНП

Дясната партия на унгарския министър председател Виктор Орбан ФИДЕС декларира, че желае да остане в редиците на консервативната Европейска национална партия (ЕНП). С това тя прави противоположен завой след евроизборите предишния месец, заяви ДПА.

" Смятам, че по този начин е най-добре за нас. За ЕНП също е най-добре да ни задържи ", съобщи министърът в кабинета на премиера Гергей Гуляш в изявление за немския в. " Велт ", оповестено през днешния ден.

ЕНП замрази участието на ФИДЕС за неопределен срок поради злостната акция в Унгария преди евроизборите против консервативния ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщи Българска телеграфна агенция.

Миналия месец Орбан сподели, че ФИДЕС ще напусне ЕНП по лично предпочитание, в случай че ЕНП реши да сформира центристки блок със социалдемократите, Зелените и либералите в Европейския парламент. По думите му тогава ФИДЕС би трябвало да влезе в съюз с крайната десница в Екологичен потенциал.

Гуляш употребява по-умерен звук в оповестеното през днешния ден изявление: " Има въпроси, по които можем да сътрудничим със социалдемократите, Зелените и либералите ".

Изненадващата смяна последва по-слабото от предстоящото показване на десните популисти на евроизборите на 23-26 май.

Въпреки това Гуляш и ФИДЕС не престават да се срещу номинацията от ЕНП на немския закостенял народен представител Манфред Вебер за ръководител на Европейска комисия.

Вебер, който бе ръководител на ЕНП в последния Екологичен потенциал, влезе в конфликт с ФИДЕС и поддържа замразяването на участието на партията през март, напомня ДПА.

Според Гуляш ЕНП би трябвало да номинира различен водач от консервативния лагер за предстоящ началник на Европейска комисия - един от най-висшите постове в Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР