Дясната и евроскептична Австрийска партия на свободата (АПС) ще има

...
Дясната и евроскептична Австрийска партия на свободата (АПС) ще има
Коментари Харесай

Крайнодесните влязоха в управлението на Австрия

Дясната и евроскептична Австрийска партия на свободата (АПС) ще има министерствата на вътрешните, на външните работи, както и на защитата в обединението с Австрийската национална партия (АНП).

Това разкри пред публицисти бъдещият вицеканцлер и партиен водач Хайнц-Кристиан Щрахе, който е от АПС.

На собствен ред АНП взема министерствата на стопанската система, финансите и правораздаването, разгласи нейният водач и канцлер на страната Себастиан Курц.

"Президентът беше явен, че желае министерствата на правораздаването и на вътрешните работи да бъдат на разнообразни партии ", изясни водачът на АНП.

До договорка се стигна два месеца след изборите, на които двете обединения бяха на първо и трето място. Някои от главните позиции, по които съдружните сътрудници са постигнали единодушие, са: битка с политическия ислям, връщане на част от пълномощията на националните държавни управления, за сметка на Брюксел и по-сигурни граници.

Така Австрия стана единствената западноевропейска страна, в която крайнодесните са на власт.

Новото съдружно държавно управление няма да организира референдума за участието на страната в Европейски Съюз.

"Оставаме в Европейски Съюз. Но това не значи, че няма да бъдем сериозни към Европейски Съюз ", добави Щрахе. Той акцентира, че партията му ще се бори за отпадане на глобите против Русия.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР