Дядя Ваня. Това е руската версия на McDonald's. IKEA вече

...
Дядя Ваня. Това е руската версия на McDonald's. IKEA вече
Коментари Харесай

Новото име на McDonalds е Дядя Ваня

Дядя Ваня. Това е съветската версия на McDonald's. IKEA към този момент е IDEA на съветския пазар. Патентното ведомство на Русия безусловно е залято с молби за патентоване на тези марки, откакто оригиналите се изтеглиха от съветския пазар вследствие на наложените от Запада и Съединени американски щати наказания поради войната в Украйна.

Молбата за патентоване на Дядя Ваня е от 12 март. Тя е подадена от съветска компания, която създава консерви. Логото доста прилича това на американската верига за бързо хранене. Единствено жълтата писмен знак М е обърната встрани. Името на новата верига за бързо хранене идва от пиеса на Антон Чехов.

Седмица по-късно – на 21 март, е подадено заявление за издаването на патент на компанията IDEA. Логото е съвсем идентично с това на шведската мебелна верига IKEA. Последната също спря активността си на територията на Русия. Тук обаче поражда проблем във връзка с патентоването, защото израните цветове – жълто и синьо, доста припомня на украинския байрак.

Instagram също към този момент има съветска версия с името Росграм. Заявката за патент е от дата 28 март, а цветовете на логото са идентични с тези на оригинала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР