Дядо Коледа е най-известният старец в света, а в днешния

...
Дядо Коледа е най-известният старец в света, а в днешния
Коментари Харесай

Спортни факти от биографията на Дядо Коледа

Дядо Коледа е най-известният дъртак в света, а в днешния ден е измежду най-популярните персони на планетата. Фигурата му не допуска, че той се занимава със спорт под някаква форма. Още преди няколко години ви разказахме за футболните пристрастия на Добрия дъртак, който си има футболен клуб на негово име ФК Санта Клаус (Рованиеми). Тимът се състезава във финландската трета дивизия – Каконен. Сега ще ви представим няколко спортни обстоятелството от биографията на Дядо Коледа и неговата тайфа от джуджета, елфи и елени.

* В края на 19-и век елени са употребявани на мачовете от Хокейната лига на Северния полюс. Задачата им е била да алармират за вкаран гол. Вероятно от тук произлиза съществуването на звукова сигнализация при отбелязването на гол в хокея на лед.

* Традицията да се организират мачове от Хокейната лига на Северния полюс по време на Коледа е прекратена през 1930 година, когато Дядо Коледа ангажира елените да теглят шейната с подаръците. Така няма кой да алармира при отбелязване на гол по време на срещите.

* Пра-пра-правнукът на Дядо Коледа е троент първенец по конни надбягвания. Той обаче е спрян от участия по-късно, откакто генетични проби потвърдили, че употребяваният от него кон в действителност е еленът Рудолф.

* През 1960 година Международният олимпийски комитет отхвърля да включи надпреварите с теглени от елени шейни в програмата за олимпийските игри в Скуо Вали. В отговор на това Дядо Коледа заплашва да анулира Коледа. МОК реагира и избира компромисен вид, позволявайки втурване с шейни от тимове по девет състезатели. Надпреварата в тази дисциплинираност се проваля, защото нито една страна не съумява да събере тим за присъединяване.

* Снежанка, състезателка в маратонското плуване със международно самопризнание, приключва спортната си кариера, с цел да се реалокира в Лапландия и да стане заслужен за олимпийско злато занаятчия на коледни курабийки.

* След дълго обсъждане Дядо Коледа взема решение да отдръпна кандидатурата на Лапландия за домакинство на олимпийски игри. Вместо това той се насочва към образуване на надпревари със Северни елени през 2030 година

* Като деен състезател Дядо Коледа е вратар на аматьорски хокеен тим. За страдание са наложени условия за екипировка. Поради невъзможността да бъде открит задоволително огромен екип, Добрият дъртак приключва кариерата си.

* Елфът Унорс Опънслей, изобретателят на шейната на Дядо Коледа, е някогашен монтьор на автомобилни надпревари от сериите НАСКАР в Аляска.

* Шефът на защитата на селото на Дядо Коледа – сержант Пепър Минтстикс, е неосъществен професионален голфър. Забранено му е да се състезава, защото вместо обичайните стикове е употребявал захарни бастунчета.

* Отборът Бойните джуджета държи върха за най-дълга победна серия в полупрофесионалния шампионат на Северния полюс по пердах със снежни топки. Тимът има 35 834 следващи победи за 437 сезона. Невероятната му серия е прекратена през 1897 година, когато губи от Зелените елфи след дузпи. 

Заб.: Всички посочени обстоятелства са единствено смешка и не дават отговор на истината, само че пък са изцяло в коледния дух.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР