Двустепенната 66-метрова ракета Terran R ще извежда спътници в орбита(снимка:

...
Двустепенната 66-метрова ракета Terran R ще извежда спътници в орбита(снимка:
Коментари Харесай

3D-отпечатана ракета Terran R ще конкурира Falcon 9


Двустепенната 66-метрова ракета Terran R ще извежда спътници в орбита
(снимка: Relativity Space)

Космическата компания Relativity Space разкри детайлности за своята двустепенна ракета Terran R, която ще помогне на човечеството в задачи като завладяването на Марс, конкурирайки Falcon 9 на SpaceX.

Многократно използваемата и изцяло отпечатана на 3D принтер ракета е от значително значение за задачата на човечеството да сътвори индустриална база оттатък Земята, съобщи Зак Дън, старши вицепрезидент по разработка и произвеждане в Relativity Space.

не е предопределена за галактически полети на астронавти. Тя ще се употребява за извеждане в орбита на потребен товар – спътници и съставни елементи за галактически кораби. Първият полет се чака през 2024 година
още по тематиката
Моделът Terran R е по-мощна и по-ефективна версия на ракетата Terran 1 от същата компания, която е за еднократна приложимост и ще направи първата си задача по-късно тази година.

Според представители на компанията, към този момент са подписани контракти за полети с девет клиента. Terran 1 е висока 35 метра, необятна 2,3 метра и може да достави най-много 1250 кг на ниска околоземна орбита.

Първата степен на ракетата се задвижва от девет мотора Aeon 1, създадени от Relativity Space, до момента в който втората степен се задвижва от един усъвършенстван за вакуум мотор Aeon.



разрешава на галактическите разработчици да основават ракети със 100 пъти по-малко елементи от съперниците. Производството на такава ракета лишава по-малко от 60 дни.

Terran R ще бъде висока 66 м и необятна 4,9 м, ще може да доставя 20 000 кг товар на ниска земна орбита. Първата степен ще се задвижва от седем мотора Aeon R, а втората – от един вакуумен мотор Aeon, както при Terran 1.

Полезният товар на Terran R е съпоставим с на SpaceX – компанията на Илон Мъск, която е пионер в ракетите за многократна приложимост. Очертава се забавна конкуренция сред двете компании.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР