Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се

...
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се
Коментари Харесай

133 нови случи на COVID-19 в Ямболско

" Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се повишава.

Към днешна дата е 1405 на 100 хиляди души, като най-висока е в община Ямбол - 1584. Засилва се и натискът към лечебните заведения ", заяви на брифинг шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Радостина Калчева.

От общо 124 разкрити Коронавирус кревати са заети 84 за неусложнени случаи и четири за интензивно лекуване. Разкрити са в допълнение 12 кревати в частната МБАЛ " Св. Йоан Рилски " в Ямбол.

Активните носители на инфекцията са 1644, от които 121 са приети в болница. През последната седмица новозаболелите са 781, а през последното денонощие - 133-ма души.

След удължената междусрочна почивка и въведеното онлайн образование на ротационен принцип в региона е намалял броят на заболелите възпитаници. Към момента с ковид са 41 деца, като от тях две под едногодишна възраст са признати в болница в Стара Загора, само че положението им е устойчиво.

Само една паралелка възпитаници и четири групи в детски градини са в домашна изолираност, поради болни от ковид учители и спомагателен личен състав, сподели още шефът на РЗИ - Ямбол.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР