Двурогият Али почина три дни след операцията, по време на

...
Двурогият Али почина три дни след операцията, по време на
Коментари Харесай

140-годишен „човек козел почина след ампутация на рогата му СНИМКИ


" Двурогият " Али умря три дни след интервенцията, по време на която зле подготвен доктор се опита да отреже един от " рогата " с нагорещен инструмент.

Али Антер, най-старият човек в света, умря в Йемен. Смята се, че е бил на 140 години по време на гибелта си. Човекът стана прочут и с обстоятелството, че от челото му израснаха два израстъка, сходни на рога, за които той получи прякора „ козелът “.

Интересното е, че 140-годишният мъж умря не от напреднала възраст, а заради неточност на хирург, който се опита да в профил израстъците му. След неумелите дейности на лекаря здравословното положение на към този момент възрастния йеменец внезапно почнало да се утежнява и три дни след интервенцията той умрял, оповестява The Sun.

Али, по прякор " Двурогия ", е роден в Йемен, в Ал-Джауф. Подобни на рога израстъци от двете страни на челото му започнаха да се появяват, откакто навърши 100 години, заяви йеменският вестник Aden al-Ghad. Към момента на гибелта му те са били толкоз огромни, че са били на равнището на устата.
 
Член на дълголетното семейство сподели, че макар че Али е умрял от влошено здраве заради напреднала възраст, грубата ампутация на рогата му може да е ускорила гибелта.

Местните медии оповестяват, че Али е останал относително здрав и е запазил паметта си до към 2017 година, когато положението му стартира да се утежнява. Твърди се, че е имал над 70 внуци.

Израстъците, стърчащи от челото на Али, бяха по този начин наречените кожни рога, тумори, формирани от кератин (същия протеин, който построява косата, ноктите и копитата). Те са резултат от кожни лезии и са по-чести при по-възрастни пациенти и хора със светла кожа. В някои случаи те са свързани с излагане на слънце и други източници на ултравиолетова радиация.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР