Двупартийната подкрепа от страна на САЩ еневероятно окуражаващаза Украйна и

...
Двупартийната подкрепа от страна на САЩ еневероятно окуражаващаза Украйна и
Коментари Харесай

Зеленски: Двупартийната американска подкрепа окуражава украинската нация

Двупартийната поддръжка от страна на Съединени американски щати е " необикновено окуражаваща " за Украйна и нейната войска, съобщи украинският президент Володимир Зеленски след телефонния си диалог с американския президент Джо Байдън , съобщи Ройтерс, представени от Дарик.

Байдън, който разиска със Зеленски военната помощ за Киев във вчерашния диалог, ще изпрати искане до Конгреса на Съединени американски щати за спомагателни 100 милиарда $ за помощи, в които влизат 60 милиарда $ за Украйна и 14 милиарда $ за Израел, споделя за Ройтерс източник, осведомен с проектите на американския президент.

Агенцията отбелязва, че Съединени американски щати са страната, която оказва най-значителна помощ на Украйна от началото на съветската инвазия през февруари предходната година. Половината от 60-те милиарда $, които Байдън желае от Конгреса за Украйна, ще бъдат ориентирани за замяна и осъвременяване на американските оръжейни ресурси, осведоми източникът на Ройтерс.

" Непоколебимата двупартийна поддръжка за Украйна в Съединени американски щати е необикновено окуражаваща за всички наши воини и за цялата ни нация ", написа през днешния ден Зеленски в обществената платформа " Екс ". " Американските вложения в защитата на Украйна ще бъдат гаранция за дълготрайна сигурност за цяла Европа и за света ", съобщи украинският президент.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР