Двуметров сом гигант хванаха двама лекари. Огромната риба е уловена

...
Двуметров сом гигант хванаха двама лекари. Огромната риба е уловена
Коментари Харесай

Истинско чудовище уловиха лекари край Пловдив

 Двуметров сом колос хванаха двама лекари. Огромната риба е уловена на водоема Кисимови дупки край пловдивското село Белозем и е най-големият образец, който е изваждан от водите в този регион. Официално уловът е на доктор Петър Беков, само че сомът е изваден благодарение на доктор Христо Христов. Клъвнал е на буй със примамка червеноперка.

" Имаше моменти, в които се чудихме по какъв начин да го претеглим, тъй като наличните сега кантари не ставаха. Сомът е дълъг тъкмо 190 см. Вероятно ще се окаже връх за уловен сом на Кисимови дупки. Предишният връх принадлежеше на Кристиян Атанасов от Белозем, който преди две-три години улови сом, дълъг 178 см и с тегло 40 кг ", обясниха стопанисващите водоема пред " ".

В последна сметка кантар не е открит и в формалната статистика остава само дължината му от 190 сантиметра. Експерти разясняват, че тежестта му сигурно е над 50 кг, което си е съществено достижение. Трофеят е толкоз впечатляващ по размери, че в началото са го държали вързан във водата и са се отказали да го теглят.

След като съумяват да го издърпат на сушата, лекарите си вършат фотоси за спомен с великанския улов. И единомислещо вземат решение да пуснат рибата на независимост, защото е с трофейни размери и по неписаните риболовен правила заслужава да бъде върната във водата.

" Сомът отпътува за язовир " Пясъчник ". Надяваме се там да откри подобаващ за него нов дом, както и да си има семейство, което да роди доста нови генерации. Благодаря на сътрудниците, които взеха решение да създадат тази благородна постъпка! ", споделиха още от Кисимови дупки, които са увековечили моментите на хващане и освобождение със фотоси и видеа. Водоемът се намира в местността Майсторов мочур и въдичарите в действителност са посочили мурафет, с цел да спечелият борбата с колоса с хриле.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР