Двуличието на зелените“, уж отстояващи природозащитни каузи, се видя ясно

...
Двуличието на зелените“, уж отстояващи природозащитни каузи, се видя ясно
Коментари Харесай

Скандал! Двуличието на “Зелените” в един тъжен случай – Боян Петров!

Двуличието на „ зелените “, сякаш отстояващи природозащитни дела, се видя ясно поради едно тъжно събитие – изгубването на алпиниста Боян Петров в Хималаите при изкачването на връх Шиша Пангма.

Издирването на Петров беше прекъснато в сряда, като продължи над 10 дни. Докато течеше избавителната акция, по този начин наречените „ еколози “ събираха пари. Кампанията бе проведена в обществените мрежи, само че средствата не бяха планувани за издирването на Боян Петров. А за концерт, провел се нощес, написа “Труд”.

Преди няколко дни, на 11 май, до момента в който десетки чужденци и няколко българи търсеха алпиниста по скатовете под Шиша Пангма, „ природозащитници “ се събраха на следващия митинг в столицата. На него обикаляха хора с буркани и приканваха всеки да пусне в тях по някой лев за веселбата, която се организира край паметника на Съветската войска. След митинга на 11 май последва похвала във фейсбук:

„ Народе, вижте какво сътворихме дружно за една вечер. Благодарение на всички ви успяхме да съберем 808.59 лв.. При последната инспекция на банковата сметка имаше събрани 700 лв. за концерта. Това значи, че имаме сигурни 1508,59 лв.. Тъкмо преполовихме нужната сума! “

Вчера, преди музикалното шоу с вход „ Свободен “, уредниците оповестиха, че съвсем са събрали общата сума от близо 3500 лв..

Дали концертът се е състоял или не, въобще не е значимо. Защото той е иницииран от някакви хора, които лъжат от края на декември, че Пирин планина ще бъде застроена. Тази операция стартира след решението на държавното управление за смяна в настоящия План за ръководство на Националния парк. Няколко месеца „ зелените “ мамиха, че признатото разрешава застрояване на 48% от Национален парк „ Пирин “. Накрая сами признаха това, което страната обясняваше – че изменението разрешава рационализация единствено на ски зоните „ Банско “ и „ Добринище “, които заемат 2 на 100 от територията на целия парк.

Въпреки това „ еколозите “ до през днешния ден не престават да манипулират, че планината е в заплаха, неразбираемо въз основата на какви причини. И си проведоха концерт, събирайки пари за него, до момента в който Боян Петров бе издирван в Хималаите.

През това време фамилията му разгласи дарителска сметка. По самодейност на „ зелените “ нямаше акция за набиране на средства за избавителната акция на Петров. Такива акции „ природозащитниците “ вършат единствено, когато би трябвало да бъдат подкрепени лъжите им с организирането на някакво събитие и преди избори. Тогава огромните градове се изпълват с „ доброволци “, които приканват минувачите за подаяние в „ поддръжка на природата “ или да подписват в лъжливи подписки.

Това е методът на деяние на Политическа партия „ Зелените “, която е едно с обединението „ За да остане природа в България “. Във групировката, която до момента в никакъв случай не е минавала независимо 1% на парламентарен избор, в действителност са познатите лица от обединението. На митингите сякаш в отбрана на природата тези хора се показват като жители, само че когато наближат избори до един са в листите на Политическа партия „ Зелените “. Така, маскирани зад благородна идея, те се пробват да се доберат до власт, която след това да осребряват.

Трагедията с Боян Петров единствено удостовери този безспорен факт. Няма облаги, надлежно няма акции. Само вайкане в обществените мрежи и положителни думи за алпиниста, техен другар – на процедура огромно нищо.

За страдание има и продължение – към този момент се случва нещо още по-грозно, което би отвратило всеки обикновено мислещ човек.

Притиснати от истината, че Национален парк „ Пирин “ няма от какво да бъде спасяван, „ еколозите “ към този момент малко по малко прокарват и тезата, че митингите им би трябвало да продължат в името на изчезналия планинар.

Такива апели се виждат във фейсбук. По този метод „ зелените “ демонстрират, че нямат никакви угризения да употребят името на Боян Петров за своите финансови и политически цели и да блокират кръстовища сякаш в негова памет.

Опитите за реализация на този сюжет срещат опозиция и то от хора, които са част или до скоро са били съпричастни към организацията на шествията в София и още няколко града.

Например през вчерашния ден, отказалият се от митингите и оповестил ги за неефективни Манол Глишев, насочи обвинявания към съпредседателя на Политическа партия „ Зелените “ Борислав Сандов в собствен пост във фейсбук, част от който гласи следното:

„ Онзи лоен измекяр Боби Сандов да не си прави PR на гърба на починалия Боян Петров, тъй като това е непоносимо. Не се става евродепутат с прегазване по пресни гробове “.

Така че дано обществото не се подвежда – „ зелените “ ще се опитат да употребяват Петров за своята подправена идея. Това ще тежи на тяхната съвест, в случай че скоро не осребрят и нея.

Буркани и банкови сметки

Близо 3500 лв. събраха уредниците на „ зеления “ концерт, извършен за подправената идея „ отбрана на Пирин “. Една част от парите „ еколозите “ слагали в буркани, които с изключение на да разнасят на митингите, сложили и в четири столични заведения.

Върху бурканчетата пишело „ Свирим за Пирин “ и „ Каним те на безвъзмезден концерт навън в отбрана на Национален парк „ Пирин “ против сеч и градежи “.

За дарения била открита и банкова сметка, която също набъбнала бързо.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР