Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен успя да

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен успя да
Коментари Харесай

Верстапен плаши с напускане при смяна на формата

Двукратният международен първенец във Формула 1 Макс Верстапен съумя да изненада репортерите в Мелбърн, откакто изясни, че може да напусне спорта, в случай че има прекалено много промени във формата на спортните уикенди.

Това към момента е тематика, която занапред ще набира скорост, само че през предишния уикенд основният изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали удостовери, че може да има промени във връзка с свободните тренировки. Отделно от това, чака се, че в Азебрайджан ще се опитва с новия формат на квалификацията – две квалификации, по една за спринтовото и главното съревнование.

Верстапен има контракт с Ред Бул до края на 2028 година и към този момент на няколко пъти зави, че избира „ класическия формат ” на спортните уикенди, а в този момент добави, че доста такива промени могат да ускорят раздялата му със спорта.
 Верстапен остана неудовлетворен от работата с гумите Верстапен остана неудовлетворен от работата с гумите
„ Аз съм удовлетворен да има едно съревнование в неделя. Мисля, че това е по-доброто решение за това да има повече неспокойствие – съобщи Макс пред Sport TV. – Надявам се, че няма да има прекалено много промени, другояче няма да остана още дълго тук. ”
 Алонсо: Хамилтън има недостатъци и къса памет Алонсо: Хамилтън има недостатъци и къса памет
Верстапен беше един от най-сериозните критици на спринтовите надпревари преди въвеждането, само че неотдавна не е коментирал тази тематика. Все още няма решение по отношение на измененията във формата на уикенда в Баку, само че множеството шефове на тимове към този момент заявиха, че желаят да създадат спортния уикенд по-вълнуващ.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР