Двукратният световен шампион в MotoGP Кейси Стоунър вярва, че е

...
Двукратният световен шампион в MotoGP Кейси Стоунър вярва, че е
Коментари Харесай

Стоунър вярва, че би победил Маркес в MotoGP

Двукратният международен първенец в MotoGP Кейси Стоунър има вяра, че е кадърен да победи Марк Маркес на пистата, само че по стичане на събитията австралиецът се отдръпна от шампионата преди Маркес да направи дебюта си.

Стоунър смъкна каската си в края на 2012-а на единствено 27 години, а Маркес зае неговото място в заводския отбор на Honda на идната година. Стоунър държи редица върхове за Ducati, където завоюва първата си купа, като тази година Андреа Довициозо зарадва италианския отбор с най-хубавия сезон след ерата на Кейси. Знаейки калибъра на водачите, които е побеждавал през кариерата си, Стоунър има вяра, че би могъл да мине и през Маркес, който този уикенд е напът да завоюва четвъртата си купа.

ЕТО ПРИ КАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА МАРКЕС ЩЕ СПЕЧЕЛИ ТИТЛАТА ВЪВ ВАЛЕНСИЯ

" Хората постоянно ме питат дали мога да го победя и аз считам, че има доста неща, които бих могъл да направя ", съобщи Стоунър пред Gazzetta dello Sport. " Побеждавал съм Хорхе Лоренсо, Валентино Роси, Андреа Довициозо и всички те са побеждавали него. И виждайки какво прави Дови сега, бих споделил, че можех да му взема и купата ".

На Стоунър и тази година му бе препоръчано присъединяване с Ducati, само че той отхвърли и продължава да извършва само посланическа роля на италианския бранд, както и да взе участие в някои проби.

" Аз съм тестов водач и човек, който е доста благополучен с живота си. Радвам се, че не ми се постанова да се оправям със напрежението от надпреварите. Наслаждавам се на времето със фамилията си и в никакъв случай не съм съжалявал, че се отхвърлих от кариерат ", добави Стоунър.

Той се опита и да разсее слуховете, че е в неприятни връзки с управлението на Ducati и съобщи, че към този момент дружно са възнамерявали първия тест за 2018-а.
Гледайте онлайн всички стартове от сезон 2017 в MotoGP по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР