Двукратният световен шампион в клас до 250cc на световния шампионат

...
Двукратният световен шампион в клас до 250cc на световния шампионат
Коментари Харесай

Дани Педроса остава в KTM през 2021 година

Двукратният международен първенец в клас до 250cc на международния шампионат по мотоциклетизъм на писта Дани Педроса ще бъде тестови водач за тима на KTM и през 2021 година, това бе оповестено от австрийския производител.

Испанецът, който прекара общо 13 сезона в клас MotoGP с екипа на Repsol Honda, в които завоюва 31 победи и три втори места в крайното класиране през 2007, 2010 и 2012, се причисли към производителя от Матигхофен през 2019 година. След привличането на Педроса и неговата работа по развоя на RC16, KTM се трансформира в един от най-силните мотори на стартовата решетка, като през 2020 година завоюва три от 14-те старта в кралския клас.

Освен Педроса, Мика Калио също ще остане в лагера на австрийците като тестови водач най-малко още една година. Финландецът е част от плана на KTM от самото му начало, като точно той направи спортния дебют на RC16 по време на присъединяване в „ уайл кард “ в Гран При на Валенсия през 2016 година. През годините Калио записа още шест старта с „ уайл кард “ както и седем такива в качеството си на авариен водач, последният от които бе във финалния кръг за сезон 2020 в Португалия.

Титулярни водачи за KTM през идната година ще са Брад Биндър и Мигел Оливейра, до момента в който в сателитния екип на австрийците, този на Tech 3 KTM, водачи ще са Икер Лекуона и напусналият Ducati след 2020-та Данило Петручи.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР