Двукратният шампион в НБА и бивш най-полезен играч в баскетболната

...
Двукратният шампион в НБА и бивш най-полезен играч в баскетболната
Коментари Харесай

Кевин Дюрант с интересна инвестиция

Двукратният първенец в НБА и някогашен най-полезен състезател в баскетболната лига Кевин Дюрант е следващият знаменит състезател, който купи тим от американската лига по пикълбол (MLP), заяви Ройтерс.

Нападателят на Бруклин Нетс и бизнес сътрудникът му Рич Клейман оповестиха, че тяхната компания Thirty Five Ventures (35V) е закупила тим по пикълбол, който ще се състезава през сезон 2023  в MLP.

Основателят и основен изпълнителен шеф на MLP Стив Кун сподели, че Дюрант, който изведе Голдън Стейт Уориърс до трофеи в НБА през 2017 и 2018 година, и Клейман ще оказват помощ на лигата да премине на последващо равнище.

„ Те освен носят пристрастеност към играта, само че и ненадмината експертиза, с цел да ни оказват помощ да продължим да растем “, сподели Кун.

Други притежатели и сътрудници на тимове от MLP са четирикратният първенец в НБА ЛеБрон Джеймс, куотърбековете, спечелили Супербоул, Том Брейди и Дрю Брийс, както и някогашната тенисистка номер 1 в света Ким Клайстерс.

MLP ще се разшири от 12 тима на 16 през идващия сезон, като общият награден фонд ще надвиши 2 милиона $.

Измислен през 1965 година, пикълболът е спорт, сходен на тениса и бадминтона, само че се играе на по-малък корт с мрежа и е подобаващ за всички възрасти.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР