Двукратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) се класира за финала на

...
Двукратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) се класира за финала на
Коментари Харесай

Григор Димитров се изправя срещу Роджър Федерер в Ротердам

Двукратният първенец Роджър Федерер (Швейцария) се класира за финала на шампионата по тенис на твърди кортове в зала в холандския град Ротердам с награден фонд 2 милиона евро, предава Спортният информативен уебсайт на Българска национална телевизия. Поставеният под номер 1 Федерер завоюва с 6:3, 7:6(3) за 84 минути против италианеца Андреас Сепи, който влезе в главната скица като " благополучен губещ " от квалификациите.

 © Българска телеграфна агенция
След замяна на ранни пробиви 36-годишният швейцарец взе четири следващи гейма, с цел да завоюва първия сет.

Втората част вървеше равностойно, като 33-годишният италианец, 81-и в международната класация, сервираше солидно и стигне до тайбрек. В него спечелилият в шампионата през 2005 и 2012 година сподели по-голямата си класа. Той дръпна с 5:1 и нямаше проблеми да запише 14-а победа в 15 мача против Сепи.

Маестрото, който към този момент си обезпечи завръщане на първото място в международната класация от понеделник, ще спори за трофея на следващия ден против поставения под номер 2 българин Григор Димитров, който по-рано през днешния ден отстрани Давид Гофен с 6:3, 0:1 и отричане на белгиеца поради пострадване на окото.

Роджър има шест победи в шест мача против хасковлията. Двамата за последно играха на осминафиналите на " Уимбълдън " през предишния сезон, когато швейцарецът победи изрично с 6:4, 6:2, 6:4.

Федерер, който през предишния месец завоюва рекордна 20-а купа от Големия шлем на Откритото състезание на Австралия, няма нито една загуба в 15 мача от началото на сезона, включително и в четирите победи на сингъл при трофея на Швейцария в шампионата за смесени тимове " Хопман Къп ".

Повече спортни вести четете на sport.bnt.bg.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР