Двукратният шампион Рафаел Надал обяви, че няма да участва на

...
Двукратният шампион Рафаел Надал обяви, че няма да участва на
Коментари Харесай

Окончателно: Надал обяви, че пропуска Аустрелиън Оупън и обмисля отказване

Двукратният първенец Рафаел Надал разгласи, че няма да взе участие на Откритото състезание на Австралия по тенис.

В обява в обществените мрежи той разкри, че има малко скъсване на мускул на крайници и ще се завърне за лекуване в родината си Испания.

" Здравейте на всички! По време на последния ми мач в Бризбейн имах дребен проблем с мускул, който както знаете ме разтревожи. След като стигнах до Мелбърн, имах шанса да направя ядрено-магнитен резонанс, който сподели, че имам микроразкъсване на мускул, само че не в същата част, където имах контузия и това е положителната вест. В момента не съм подготвен да се състезавам на оптимално равнище и мачове в пет сета. Затова хвърча назад в Испания, с цел да се видя лекаря си, да получа лекуване и малко отмора ", написа Надал в Инстаграм.

" Работих доста интензивно през годината за това завръщане и както постоянно съм споменавал, задачата ми е да бъда на най-хубавото си равнище след три месеца. В рамките на новината, че не мога да играя пред невероятните почитатели в Мелбърн, съм отчаян, само че оставам положителен за идната част от сезона. Наистина желаех да бъде тук в Австралия и имах шанса да изиграя няколко мача, които ме направиха доста благополучен. Благодаря на всички за поддръжката и до скоро! ", добави испанецът.

Преди няколко дни Надал се завърна на корта на шампионата в Бризбейн за първи път от 2023 година, само че загуби от австралиеца Джордан Томпсън на четвъртфиналите. Миналата година той изигра четири мача, в които завоюва единствено една победа. На 18 май Надал сподели на специфична конференция, че заради травмата няма да може да играе няколко месеца, в това число на Откритото състезание на Франция през 2023-а.

Той също по този начин означи, че 2024-а може да бъде последната година в професионалната му кариера.

37-годишният испанец има 92 трофеи в кариерата си, в това число 22 от Големия шлем, като по този индикатор той отстъпва единствено пред сърбина Новак Джокович (24 титли). Испанецът беше отпред в международната класация в продължение на 209 седмици. Той е повторен олимпийски първенец - на сингъл от Пекин 2008 и на двойки от Рио де Жанейро 2016. С националния тим на Испания Надал е петкратен притежател на Купа " Дейвис ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР