Двукратният шампион на Australian Open Рафаел Надал обяви, че няма

...
Двукратният шампион на Australian Open Рафаел Надал обяви, че няма
Коментари Харесай

Рафаел Надал обяви, че ще пропусне Australian Open

Двукратният първенец на Australian Open Рафаел Надал разгласи, че няма да взе участие в Мелбърн. Първият за годината шампионат от Големия шлем стартира след седмица. В обществените мрежи той разкри, че има скъсване на мускул на крайници и ще се завърне в Испания.

„ Здравейте на всички! По време на последния ми мач в Бризбън имах дребен проблем с мускул, който както знаете ме разтревожи. След като стигнах до Мелбърн, имах шанса да направя ядрено-магнитен резонанс, който сподели, че имам микроразкъсване на мускул, само че не в същата част, където имах контузия и това е положителната вест. В момента не съм подготвен да се състезавам на оптимално равнище и мачове в пет сета. Затова хвърча назад в Испания, с цел да се видя лекаря си, да получа лекуване и малко отмора “, написа Рафаел Надал.

Той се завърна на корта на шампионата в Бризбън за първи път от 2023 година. Надал загуби от австралиеца Джордан Томпсън на четвъртфиналите, а.

37-годишният испанец има 92 трофеи в кариерата си, в това число 22 от Големия шлем. По последния индикатор той отстъпва единствено на Новак Джокович (24 титли).

През предходната година Надал сподели, че 2024-ата може да е последна в кариерата му. Очаква се, в случай че може да играе, да се концентрира в олимпийските игри в Париж. Тенис шампионатът се организира на кортовете на „ Ролан Гарос “. Самият, а той има 14 трофеи в Париж.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР