Двукратният шампион и жива снукър легенда Джон Хигинс води с

...
Двукратният шампион и жива снукър легенда Джон Хигинс води с
Коментари Харесай

Хигинс с аванс преди заключителната сесия на финала на Мастърс

Двукратният първенец и жива снукър легенда Джон Хигинс води с 5:3 след първата сесия на финала в " Мастърс " - най-престижния шампионат отвън ранкинг системата. Вълшебника от Уишоу ще бъде удовлетворен от задатъка си преди заключителната вечерна сесия, тъй като наказа няколко неточности на дебютанта в конкуренцията Ян Бинтао.

Това е общо пети край в шампионата за Хигинс и първи път 2006 година, когато надделя с 10:9 Рони О'Съливан и победи за втори пъти в кариерата си. Първият спечелил 10 фрейма през днешния ден ще се поздрави с тлъстия чек за 250 хиляди паунда, а изгубилият ще се " утеши " със 100 000.

Великият шотландец преследва и десетия си успех в шампионатите на " Тройната корона ", като за последно реализира подобен триумф през 2011-а на Световното състезание. 20-годишният китаец пък може да стане най-младият " Мастърс " първенец от 1995-а насам, когато Рони О'Съливан взе купата едвам на 19 години. Естествено, огромен авторитет за Бинтао би бил и фактът, че вероятно може да стане едвам вторият азиатски първенец в шампионат от " Тройната корона " след Дин Дзюнхуей.

Бинтао даже можеше да стигне до еднакъв резултат в края на първата сесия, само че имаше проблеми с реализирането на зелената топка. Така Хигинс се възползва от неточностите му, като общо записа халф-сенчъри брейкове от 63 и 98, а китаецът - 66 и 97.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР