Двукратният носител на купа Стенли Кори Крофърд сложи край на

...
Двукратният носител на купа Стенли Кори Крофърд сложи край на
Коментари Харесай

Двукратният носител на купа Стенли Кори Крофърд сложи край на кариерата си

Двукратният притежател на купа " Стенли " Кори Крофърд постави завършек на хокейната си кариера. 36-годишният пазач изкара цялата си кариера в Чикаго, като за 13 сезона записа 260 победи и 26 " шътаута " в лигата и рекордните за клуба за вратар 52 триумфа в плейофите. Той оказа помощ на отбора за победи на два пъти с трофея в НХЛ през 2013 и 2015 година.

През последната си акция той 16 победи в 39 участия при приблизително 2.77 позволени гола на мач и 91.7 % избавени удари.

Corey Crawford has officially announced his retirement from the NHL following 10 NHL seasons and 488 regular-season games.

" Crow " leaves the game with an impressive resume as a two-time champion:
— NHLPA (@NHLPA) Договорът на Крофърд с Чикаго изтече през лятото и той подписа за два сезона с Ню Джърси на стойност 7.8 милиона $, само че по този начин и не направи дебют за състава. Ветеранът пропусна последните три тренировки на тима, след което разгласи, че стопира с хокея по персонални аргументи.

" Имах шанса да направя дълга професионална кариера в хокея. Исках да продължа, само че имам вяра, че към този момент дадох всичко, което можех на играта и по тази причина реших, че е пристигнало времето да се откажа ", разяснява Крофърд, който е международен първенец с Канада през 2016 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР