Двукратният финалист в турнири от „Големият шлем“ Кевин Андерсън изпрати

...
Двукратният финалист в турнири от „Големият шлем“ Кевин Андерсън изпрати
Коментари Харесай

Кевин Андерсън: Развълнуван съм да играя на Sofia Open, елате да ме гледате!

Двукратният финалист в шампионати от „ Големият шлем “ Кевин Андерсън изпрати особено видеопослание към почитателите в България, преди присъединяване си на супертурнира в София.

„ Здравейте, аз съм Кевин Андерсън и съм разчувствуван да дойда да играя на Sofia Open от 7 до 14 ноември. Очаквам с неспокойствие да играя пред българските почитатели. Елате да ме гледате, купете своя билет в този момент “, съобщи Андерсън.

В момента той продължава присъединяване си на Мастърс шампионата в Париж, като в сряда му следва борба с миналогодишния първенец от София Даниил Медведев.
Със своите 203 см Андерсън е най-високият финалист в шампионатите от „ Големият шлем “ в Оупън ерата на тениса. През 2017 година Андерсън отстъпи пред Рафаел Надал на финала на US Open, а година по-късно беше надвит от Новак Джокович в разногласието за трофея на „ Уимбълдън “. Преди загубата от Ноле, обаче записа два паметни триумфа в шампионата. Той в профил настоящия първенец и осемкратен победител Роджър Федерер на четвъртфиналите, откакто реализира поврат от 0:2 сета и отрази мачбол. На полуфиналите пък победи Джон Иснър с 26:24 във финалния пети сет след 6 часа и 36 минути игра във втория най-дълъг мач в историята на шампионат от „ Големият шлем “.

Първата от шестте си трофеи завоюва на родна земя в Йоханесбург през 2011 година Най-значимата купа в кариерата си досега завоюва на твърдите кортове във Виена (АТР 500) през 2018 година

През 2018 година Андерсън стана първият тенисист от Африка, който взе участие във финалите на АТР.

През юли 2018 година означи персонален връх в ранглистата, достигайки до №5 в света след финала на „ Уимбълдън “. Това е и рекордно достижение в ранглистата за тенисист от Южна Африка.

В началото на октомври тази година Андерсън бе определен за президент на съвета на играчите на АТР, където наследи на поста Новак Джокович.

Бъди и ти част от звездното шоу Sofia Open 2020 – вземи своя билет от Eventim, Grabo и iPass.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР