Двукратната златна олимпийска медалистка в леката атлетика Кастер Семеня е

...
Двукратната златна олимпийска медалистка в леката атлетика Кастер Семеня е
Коментари Харесай

Дискусионната Кастер Семеня премина в женския футбол

Двукратната златна олимпийска медалистка в леката атлетика Кастер Семеня е взела решение тотално да смени попрището. Шампионката съобщи, че стартира „ ново пътуване”, откакто се причисли към женски футболен отбор.

В момента 28-годишната атлетка апелира решение на Спортния трибунал (КАС), по силата на което Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ) получи утвърждение на въвеждането за тестостеронен предел при дамите спортисти. Заради тази смяна в регулациите южноафриканката няма да може да пази своята купа на Световното състезание по лека атлетика в Доха, което ще се организира този месец.

Състезателката последва образеца на легендата в спринта на 100 и 200 м Юсейн Болт, който много време опитваше да започва кариера на професионален футболист. Сега 28-годишната Семеня стартира тренировки с тима JVW в своята татковина. Тя обаче няма да може да направи дебют до началото на идващия сезон – започващ през 2020 година – защото трансферният прозорец в женския шампионат все още е затворен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР