Двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия по тенис Виктория

...
Двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия по тенис Виктория
Коментари Харесай

Виктория Азаренка ще играе на 1/4-финалите на Australian Open за пръв път от 7 години

Двукратната шампионка от Откритото състезание на Австралия по тенис Виктория Азаренка ще играе на четвъртфиналите на шампионата в Мелбърн за пръв път от седем години.

Белорускинята, която завоюва купата през 2012 и 2013 година, откри място в топ осем след победа с 4:6, 6:1, 6:4 над китайката Лин Чжу за 2 часа и 42 минути игра. Двубоят приключи след два часа през нощта в Мелбърн и се трансформира в същински маратон.

Чжу, която дебютира в осминафиналите на шампионат от Големия шлем, взе първия сет на мача след пробив в седмия гейм за 4:3. Китайката обаче не съумя да резервира равнището в играта си във втория сет, който започва с пет следващи гейма на сметката на Азаренка, което предреши изиграването на съдбоносен трети сет.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Той стартира с шест поредни пробива, с цел да стане резултатът 3:3. Чжу бе първата, която съумя да завоюва подаването си и да поведе с 4:3, само че последва нов поврат за по-опитната от двете тенисистки. Азаренка изравни за 4:4, а по-късно направи нов пробив, с който си обезпечи опция да сервира за мача. Нейната съперничка стигна до два брейкбола при 15-40, само че след четири солидни сервиса Азаренка обърна хода на гейма и завоюва мача.

За място на полуфиналите някогашната шампионка в Мелбърн ще играе с поставената под номер 3 в схемата Джесика Пегула. Американката бе повече от безапелационна против чехкинята Барбора Крейчикова и я победи със 7:5, 6:2 за единствено 67 минути игра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР