Двукратната шампионка от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес в

...
Двукратната шампионка от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес в
Коментари Харесай

Олимпийската младежка шампионка Мариела Костадинова с нов партньор, Панайот Димитров прекрати кариерата си

Двукратната шампионка от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес в спортната акробатика Мариела Костадинова от две седмици тренира с нов сътрудник. Досегашната и половинка в смесената двойка Панайот Димитров преди месец е прекратил спортната си кариера. Това заяви особено за БНР Недко Костадинов – общоприет секретар на Българската федерация по акробатика. Новото попълнение в двойката е Теодор Великов от Горна Оряховица, който преди няколко години беше част от типа четворка.

“В продължение на няколко месеца имахме проблеми с момчето от смесената двойка, с Панайот. Той реши да се откаже. Бяха извършени многократни диалози с него и то в продължение на два – три месеца. Въпреки напъните които положихме – аз, управителния съвет на федерацията, персоналните му треньори, старши треньора на националния тим Панайот реши да се откаже, като посочи персонални аргументи и ние се съобразихме с това.

Намерихме решение на казуса. Намерихме момче, което е заслужен заместител на Панайот. Казва се Теодор Великов. Роден е в Горна Оряховица. Беше студент в София, живее в София и от две седмици тренира с Мариела. Теодор е момче с доста огромни качества. Беше прекратил кариерата си, като последно игра в четворка. Сега има доста огромно предпочитание. Разбират се идеално с Мариела.

Сега започваме от нулата, тъй като едно партньорство се гради доста години. Естествено каквото можем да запазим от старите хореографии, от старите извършения ще го създадем. Не би трябвало да забравяме и обстоятелството, че те тази година влизат във възраст – мъже и дами. Това усложнява в допълнение нашата задача “, показа Костадинов.

Първото по-голямо тестване за новият тандем ще е европейското състезание за мъже и дами в Израел през октомври. “Федерацията поддържа и останалите типове, които ще играят на европейското състезание – тройката на Ботевград, женската двойка от Бургас. Последното държавно състезание ще е контролно за установяване на състава на шампионата на Стария континент “, обясни генералният секретар на централата.

На 28 юни в Беларус България ще отбрани кандидатурата си за семейството на европейско състезание. Успоредно с това управлението на федерацията изготвя план за домакинство на кръг от международната купа следващата година в Бургас.

Кръстина Иванова, bnr.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР