Двукратната олимпийска шампионка в тласкането на гюле Валери Адамс показа,

...
Двукратната олимпийска шампионка в тласкането на гюле Валери Адамс показа,
Коментари Харесай

Валери Адамс постигна най-силния си резултат за последните пет години

Двукратната олимпийска шампионка в тласкането на гюле Валери Адамс сподели, че към момента не е споделила своята последна дума в бранша, макар че в последните няколко години стана майка на две девойки. Новозеландката завоюва конкуренцията от сериите World Athletics Continental Tour Bronze в Окланд с резултат от 19.65 метра.

36-годишната носителка на 10 международни трофеи в зала и навън мина границата от 19 метра в четири от своите опити – другите над 19 бяха 19.31 м, 19.14 м и 19.36 м. Надпреварата в Нова Зеландия беше и първата за Адамс с резултат над 19 метра за последните три години.
View this post on Instagram

“В възторг съм, толкоз съм щастлива. Усмивката ми няма да изчезне скоро. Днес беше страховит ден. Определено се усещам като остарялото си Аз. След последните ми три надпревари се върнах и изучих личните си видеоклипове от времето, когато бях на върха, с цел да си припомня какво беше чувството.
Това беше персонален връх след две бебета. Наистина е нещо голямо да можеш да направиш това и да го подкрепиш с поредни опити. Надявам се, че това ще въодушеви майките, че могат да се показват в спорта, откакто имат деца”, показа щастливата Адамс след триумфа си.

В тласкането на гюле при мъжете също беше много забавно, само че и много по-оспорвано. В последна сметка успеха заслужи Том Уолш, който тренира дружно с Адамс. Уолш, притежател на две международни трофеи в зала и една навън, победи по-младия си противник и притежател на голям брой международни трофеи при подрастващите Джако Гил.

Уолш заслужи първото място с 21.60 метра, а Гил се приближи оптимално до персоналния си връх (21.52 м), отговаряйки на конкуренцията с 21.44 м.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР