Двукратната олимпийска шампионка на 800 метра Кастер Семеня ще обжалва

...
Двукратната олимпийска шампионка на 800 метра Кастер Семеня ще обжалва
Коментари Харесай

Кастер Семеня продължава борбата си в Европейския съд за правата на човека

Двукратната олимпийска шампионка на 800 метра Кастер Семеня ще апелира в Европейския съд за правата на индивида ограничаването за съществуването на тестостерон в организма на състезателките по тичане. След смяна на разпоредбите през 2019 година, Семеня не може да взе участие на дисциплини сред 400 метра и една миля без да взима медикаменти, които да намалят равнището на тестостерон в организма.

Южноафриканката към този момент загуби едно обжалване във Върховния съд в Швейцария, само че към момента се надява, че ще може да пази купата си в Токио.

" Всичко, което желаеме, е да ни разрешат да бягаме свободно – един път вечно. Като мощните и безстрашни дами, каквито сме и постоянно сме били ", разяснява Семеня.
View this post on Instagram

Адвокатите настояват, че Швейцария се е провалила в това да опази правата на Семеня от нарушение.
Специализираният състезателен трибунал също отхвърли обжалването на Кастер след приемането на правилото през 2019 година.

След като досега удря на камък в другите съдилища, Семеня разгласи, че ще опитва шанса си на Олимпийските игри в Токио на 200 метра. Нормативът за Игрите обаче е 22.80 секунди, а най-хубавото достижение на южноафриканката е 23.49 секунди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР