Двукратната олимпийска шампионка - Мария Гроздева се срещна с ученици

...
Двукратната олимпийска шампионка - Мария Гроздева се срещна с ученици
Коментари Харесай

Мария Гроздева вдъхновява деца в Сопот

Двукратната олимпийска шампионка - Мария Гроздева се срещна с възпитаници и преподаватели от професионалната гимназия "Ген. Владимир Заимов " в Сопот. На срещата участва и генералният секретар на БОК, Белчо Горанов, който е ученик на гимназията.

Пред препълнената зала, олимпийската ни шампионка описа за първите си стъпки в спорта, за компликациите през които е минала, както и за насладата от многочислените си победи. Тя прикани учениците да имат свои цели, да бъдат непрекъснати в тяхното гонене и да не се отхвърлят пред компликациите.

Генералният секретар на БОК описа, какъв брой дисциплинирана и целеустремена е Мария по време на Олимпийски игри. При разкриване на срещата, директорката на гимназията, инж. Катя Адърска показа спортните триумфи на нашата изтъкната спортистка.

Мария Гроздева отговори на многочислените въпроси на учениците и, несъмнено, бяха направени доста фотоси.

В гимназията се поставят огромни грижи за поощряване на спортните занимания измежду учениците. Години наред волейболният тим момчета е измежду най-хубавите в страната. Гимназията се гордее и с достиженията във повдигането на тежести на свои ученици, както и с националните си състезатели по планинско колоездене.

Срещата е част от програмата на БОК за разпространение на олимпийските полезности и идеали измежду учащите се, както и насърчаването на спортните занимания в учебно заведение./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР