Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева изненадващо обяви, че планира да

...
Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева изненадващо обяви, че планира да
Коментари Харесай

Двукратна олимпийска шампионка съобщи неприятна новина

Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева изненадващо разгласи, че възнамерява да се отдръпна от поста ръководител на Българския стрелкови съюз. Гроздева е втори мандат на тази позиция, която съвместяваше със спортната си кариера, заяви Гонг.

" Търсим заслужен човек, осведомен със спецификите на спортната пукотевица, който да заеме поста ръководител на Федерацията. Кандидатът би трябвало да оказва помощ финансово, да бъде добър админ и да умее да носи отговорност. Аз и досега бях единствено лице на Федерацията, главният мотор по оперативната активност е спортният шеф Димитър Тодоров ", съобщи Мария Гроздева.

49-годишната двукратна олимпийска шампионка приключи спортната си кариера след олимпийските игри в Токио това лято, а от предходната седмица към този момент е в президиума на Европейската федерация по спортна пукотевица.

" За мен е голяма чест. Ще бъда нещо като представител на състезателите, ще реализирам връзката сред федерацията и спортистите. Надявам се да бъда потребна. 38 години съм в този спорт, само че прекратих кариерата си с усмивка и наслада. Благодаря на първия ми треньор Валентин Андреев, който ме откри за спорта, на Емил Душанов и на сегашния ми брачен партньор Валери Григоров. "

" Мислех да се откажа още предходната година по време на пандемията, когато Олимпиадата бе отсрочена и изобщо не се знаеше дали ще се организира. Мотивацията ми се губеше, само че открих сили да продължа. След последния изстрел в Токио затворих куфара и споделих край. Давам път на младите ", разяснява тематиката Гроздева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР