Двукратната олимпийска и трикратна световна шампионка на 800 метра Кастер

...
Двукратната олимпийска и трикратна световна шампионка на 800 метра Кастер
Коментари Харесай

Семеня ще се бори срещу новите правила на IAAF: Не е честно, жена съм и съм бърза

Двукратната олимпийска и трикратна международна шампионка на 800 метра Кастер Семеня ще се бори против несправедливите съгласно нея нови правила на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF), които ще обиден директно нейната кариера, както и на други атлетки.

A post shared by Caster Semenya (@castersemenya800m) on Jun 16, 2018 at 12:28pm PDT
Според новите правила на IAAF, които влизат в действие от 1 ноември, дамите с естествено високи равнища на тестостерон ще би трябвало да се състезават против мъже или да сменят дисциплините си, до момента в който не се подложат на здравно лекуване за намаление на равнищата на тестостерон. От 1 ноември Семеня и други състезателки в бяганията от 400 до 1500 метра би трябвало да имат равнище на тестостерона 5 наномола (5 на литър (nmol) или по-малко, с цел да могат да вземат участие в дисциплините.

“Не е почтено. Просто желая да тичам естествено - по метода, по който съм родена. Аз съм Кастер Семеня. Аз съм жена и съм бърза”, сподели южноафриканката, която ще ще бори против разпоредбите на международната атлетическа централа в Международния трибунал (CAS).

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР