Двукратната атлетка №1 на България и световна шампионка за девойки

...
Двукратната атлетка №1 на България и световна шампионка за девойки
Коментари Харесай

Пламена Миткова постави нов личен рекорд в скока на дължина в зала по време на националния шампионат за юноши и девойки

Двукратната атлетка №1 на България и международна шампионка за девойки в скока на дължина Пламена Миткова взе присъединяване във втория ден на националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години в зала " Фестивална " в София.

Миткова, която се състезаваше отвън класирането, реализира 6.61 метра в последния си опит и по този начин сложи персонален връх в зала. На намерено най-хубавото достижение на 19-годишната пловдивчанка е 6.66 метра, сложено през 2022-а година, когато тя завоюва международната купа за девойки в Кали.

Във вчерашния ден Пламена започва с опит от 6.41 метра, след което позволи два фаула, породени от проблеми с разбега ѝ. До края обаче родната атлетка поправя неточностите и приключи конкуренцията с резултати от 6.34, 6.40 и 6.61 метра, като с последния българката се подреди в топ 10 на света за годината.

В конкуренцията при девойките победителка стана фаворитката Радина Величкова (Ботев, Пловдив) с 5.81 метра, която сграбчи втора купа от шампионата за юноши, откакто тя победи и на 60 метра. Втора остана Карина Цончева (Михаил Желев, Сливен) с 5.59 метра, като двете с Величкова имат и затрупан норматив от 5.85 метра за еврошампионата през лятото. Подиумът добави Ана-Мария Петкова (Атлетик, Хасково), която завърши с 5.53 метра.

При юношите в скок дължина златото заслужи Зинга Барбоса Фирмино (Радио 999, Ямбол) с 6.78 метра. Той има и два окрити норматива (скок дължина и троен скок) за европейското състезание за юноши и девойки до 18 години, което ще се организира от 18 до 21 юли в Банска Бистрица, Словакия. Втори и трети във вчерашната конкуренция се подредиха Стоян Орлинов (Михаил Желев, Сливен) с 6.57 метра и (Ивет Лалова Спринт Академи, София) с 6.50 метра.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР