Двудневните разговори на Групата от 20-те (Г-20) в Индия ще

...
Двудневните разговори на Групата от 20-те (Г-20) в Индия ще
Коментари Харесай

Срещата на Г-20 в Индия приключва без комюнике

Двудневните диалози на Групата от 20-те (Г-20) в Индия ще приключат без взаимно изявление поради разликите сред водещите държави по въпроса за войната в Украйна, оповестиха индийски чиновници, представени от " Ройтерс ".

Въпреки че Индия се надява да реализира консенсус по въпроси като банковите промени, управителни правила за криптовалути и решение на задълженията на уязвими страни, спорът в Украйна основава усложнения в световната дипломация.

Представител на индийското държавно управление съобщи, че всички оферти на дневния ред са признати от всички страни. Западните страни, в това число Съединени американски щати, Англия, Германия и Франция, упорстват за твърдо наказание на Русия и войната в Украйна, до момента в който Русия и Китай се опълчват на този ход.

Индия, като хазаин, не съумя да изготви дефинитивно взаимно изказване, което да бъде признато от всички членове на Г-20, заради различията по отношение на определянето на конфликта като война или специфична военна интервенция.

Индия заема неутрална позиция, като не упреква Русия за нашествието и упорства за дипломатическо решение. В събота индийски чиновник съобщи, че Г-20 не е способена да реализира ходатайство за мир сред Русия и Украйна, и че такива старания би трябвало да се подхващат от Организация на обединените нации и посредством двустранни договаряния.

Въпреки това, министърът на финансите на Съединени американски щати, Джанет Йелън, съобщи, че поддръжката на Съединени американски щати за Украйна е недвусмислена и една от главните цели на Съединени американски щати през тази година е да се противодейства на напъните на Русия да избегне глобите.

Тази среща в Индия е третата финансова среща на Г-20 под председателството на Индия. Въпреки неналичието на консенсус по някои въпроси, срещата бе по-спокойна спрямо първите срещи в Бенгалуру през февруари. Вместо взаимно изказване, Индия издаде финален документ, който обобщава диалозите и отбелязва разликите сред членовете на Г-20.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР