Двудневната среща на икономическите и финансови ръководители на страните от

...
Двудневната среща на икономическите и финансови ръководители на страните от
Коментари Харесай

Среща на Г-20 приключва без съвместно комюнике - различия за Украйна

Двудневната среща на икономическите и финансови ръководители на страните от групата Г-20 ще завърши през днешния ден без заключително взаимно официално съобщение поради различията по отношение на войната в Украйна. Това показаха представители на Индия, която е хазаин на форума, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

По време на председателството си на Г-20 Индия се надява да сплоти членките на формата за реформиране на многостранните банки, насоки на международно равнище за криптовалутите и ускорение на облекчаването на дълговото задължение на уязвимите страни, само че спорът сред Русия и Украйна хвърля дълга сянка върху международната дипломация. 

Повечето западни страни, в това число Съединени американски щати, Англия, Германия и Франция, оказват напън за изрично наказание на Русия и войната в Украйна, до момента в който Русия и съдружникът й Китай се опълчват на подобен ход, съгласно представител на индийските управляващи. 

Индия, като страна хазаин, не е съумяла да създаде заключително официално съобщение, което да бъде признато от всички членки на Г-20, защото някои страни упорстват спорът да бъде именуван " война ", до момента в който съгласно Русия става дума за " специфична военна интервенция ". 
       
Индия се придържа към като цяло неутрална позиция, отказвайки да упрекна Русия за нашествието и призовавайки за намиране на дипломатическо решение, като в същото време усилва покупките си на съветски нефт.  

Срещата, която се организира в западния индийски щат Гуджарат, е третият финансов конгрес на Г-20 под председателството на Индия. Делхи не съумя да контракти взаимно изказване на никое от основните събития, провели се откогато пое председателството на групата през декември предходната година. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР