Двудневен траур беше обявен в Генуа заради рухването на моста,

...
Двудневен траур беше обявен в Генуа заради рухването на моста,
Коментари Харесай

В Генуа обявиха двудневен траур заради рухването на моста

Двудневен печал беше разгласен в Генуа поради рухването на моста , при което починаха десетки.

" В израз на тъга, взаимност и поддръжка на всички поданици на Генуа за роднините на починалите вследствие на сриването на моста " Моранди ", градската администрация афишира сряда, 15 август, и четвъртък, 16 август за дни на печал ", оповестяват от локалната администрация.
 
 Gulliver/Getty Images

Данните за жертвите при нещастието към момента не са дефинитивни. Министър-председателят Джузепе Конте заяви за 22 жертви и 16 потърпевши, съобщи телевизия РАИ нюз-24. Конте направи това изказване по време на визитата си в северния италиански град. " Към сегашния миг броят на потърпевшите е доста висок - 22 починали и 16 ранени, девет, от които в тежко положение. За страдание е допустимо жертвите да са повече ", разясни министър председателят.

Вицепремиерът и вътрешен министър Матео Салвини цитира данни за " към 30 жертви " . Вестник " Република " осведоми за 35 починали, измежду които и едно дете . Ранени са 14 души, петима са в сериозно положение, показва изданието. Агенция АНСА също заяви за 35 починали, базирайки се на противопожарната работа, само че това към този момент не е публично доказано, отбелязва ДПА.-->
 
 Gulliver/Getty Images
 
Частично срутилият се в Генуа мост " Моранди " ще бъде изцяло опустошен , заяви зам.-министърът на инфраструктурата и превоза на Италия Едуардо Рикси .
 
 Gulliver/Getty Images

" Целият мост " Моранди " ще бъде опустошен. Това ще докара до съществени последици за автомобилното придвижване и до проблеми за жителите и превозвачите ", съобщи Рикси. „ Подобен мост не може да се срути от удар на гръмотевица, нито пък от стихия. Виновните (бел.ред. за инцидента) би трябвало да бъдат открити ", акцентира той.

Във вторник към 13.00 ч. българско време в Генуа се срути мостът " Моранди ", който е част от автомагистрала А10. По време на сриването върху оборудването са се намирали десетки коли. Под отломките бяха затрупани хора. Повреден е и газопровод.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР