Двучасовият разговор на президента на САЩ Джо Байдън и руския

...
Двучасовият разговор на президента на САЩ Джо Байдън и руския
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Губещият от разговора Байдън - Путин е Украйна

Двучасовият диалог на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и съветския президент Владимир Путин е втората им среща - първата беше през юни и фокусът още веднъж беше Украйна. В тези диалози и двете страни излязоха с позитиви за личната си политика, а губещият се оказа Украйна. Това разяснява в " Денят стартира " Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи.

Първо, Съединени американски щати няма да вземат участие с военни сили, в случай че Русия нападне Украйна, счита дипломатът.

Тоест, Съединени американски щати ще продължат да подкрепят трансформацията на украинската войска към стандартите на НАТО, само че няма да влязат със мощ, в случай че има такава експанзия, само че ще усилят глобите. От друга страна, " Северен поток " беше още веднъж привързан с възможна съветска инвазия в Украйна. Така че, Съединени американски щати заплаши Русия със наказания, в случай че стартира действителни военни дейности и навлезе в украинска територия, изясни той.

Според него Путин още веднъж е печеливш - посредством шантаж, струпвайки големи сили на границата с Украйна, той принуди Съединени американски щати и съществени държави-членки на НАТО да стартират диалози с Русия по тематики, разнообразни от Украйна - енергийните доставки, " Северен поток " и други.

За следващ път Путин, играейки с военната карта, съумя да се върне на масата за диалози с президента Байдън, добави Керемедчиев.

По думите му, сега Съединени американски щати нямат потребност от този спор.

Основната централизация на мандата на президента Байдън ще бъде Китай, в това число и увеличение на военното наличие на Съединени американски щати, а и на тази англоезична коалиция, който се оформи сред Англия, Съединени американски щати, Канада и Австралия - още веднъж ориентирана към Китай. Втори подобен парещ фронт в Украйна и Черно море не им би трябвало, акцентира анализаторът.

Какво още сподели Милен Керемедчиев вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР