Двубоят за първото място в Разград не донесе изненади. На

...
Двубоят за първото място в Разград не донесе изненади. На
Коментари Харесай

Хубчев е. Ама не е готово

Двубоят за първото място в Разград не донесе изненади. На върха в класирането остава тимът, който най-вече го заслужава. Левски даде борба на Лудогорец, сподели, че е подготвен да се бори против най-хубавия тим в България, само че и че към момента не е достигнал равнището му. Наблюдавахме като цяло равносилен мач, в който нямаше преобладаващ състав на терена, а действителните голови положения пред двете порти бяха съвсем по равно разпределени. И въпреки всичко по-класният осъществя своите благоприятни условия и взе това, което търсеше. Трите точки.
 Лудогорец победи Левски с 2:0
Лудогорец с чиста победа против Левски, шампионският поход на " орлите " продължава

Кешеру с следващо попадение против " сините "

Що се отнася до Левски, видяха се значително позитиви, само че и към момента много дефекти в играта на " сините ". Hubavo e ... но не е готово. Този известен meme-слоган се трансформира в нарицателно за неразбориите и недоразуменията към ремонтите в центъра на София. В случая можем да кажем " Хубчев е. Ама не е готово ", без да влагаме подигравка в тази игра на думи и без да съпоставяме представянето на столичния гранд с " перките на акулите " по Графа и с кривите плочки. Хубчев е. Хубчев Е човек, Хубчев Е треньор, който води Левски в градивна посока. От няколко месеца чуваме, че той има проект и концепция по какъв начин да развие този тим, в този момент към този момент можем да кажем, че този проект несъмнено е верен.
 Снимка 446397
Източник:

Но към момента е надалеч от някаква комплектност. Не е готово това, което наставникът си показва да бъде " синият " отбор - даже не в пиковия миг, а в изкачването на дребните върхове. Хубаво е, че Левски към този момент не излиза против Лудогорец като Райо Валекано против Реал (Мадрид), в случай че използваме сравнението, направено от някогашен ментор и на двата (български) тима. Добре е, че не позволява първенецът да сътвори половин дузина голови положения, по този начин както го направи напролет на " Герена ", когато " сините " бяха " напрегнати " от... цялостните трибуни. Не следим Брауново придвижване по терена от страна на футболистите, а проведено напредване в другите етапи на играта. Възходящата последователност е налице, само че още е рано да се ръкопляска. А и самият Хубчев сигурно не се радва на прибързани похвали.
 Петричев: Левски разполага с причините да се бори с нас
Петричев: Левски разполага с причините да се бори с нас

" Лудогорец беше по-добрият тим "

Защото безспорно не престават да се виждат и значително дефекти. В мач с тим любимец като Лудогорец би трябвало да имаш по-висока успеваемост в реализацията, защото възможностите не изскачат през минута-две. В такава среща би трябвало да се минимизират безредните дейности в отбрана, както ненапълно се получи при първия гол на Чибота, макар че не е допустимо да се избегнат изцяло всевъзможни неточности и недоразумения. И най-много, с цел да може да се назова Левски в действителност равносилен кандидат за купата, какъвто към този момент още не е, в дербито против водача би трябвало да покаже умеене да се върне, когато изостава в резултата. " Сините " бяха " живи " съвсем от самото начало, преди Кешерю да реши нещата десетина минути преди края, само че въпреки всичко не съумяха да изравнят. И не са го правили нито един път под управлението на Хубчев.
 Снимка 446497
Източник:

Статистиката е жестока в това отношение. Левски е изиграл 17 публични срещи под управлението на треньора и е спечелил 11, като при всичките триумфи досега е отбелязал първия гол в срещата. Когато отборът на Хубчев поведе, шансът да завоюва надвишава 90% (изключение беше записано единствено против ЦСКА). Обратният образец обаче е 100-процентов и това не може да не тормози както наставника, по този начин и последователите. Когато Левски допусне първи гол в мача, непроменяемо губи. Това се случи и в двете срещи с АЕК Ларнака, а по-късно против Берое и в този момент при визитата на Лудогорец. Поне на този стадий това значи, че изпусне ли за малко мача, Левски не може да се върне.
 Снимка 446495
Източник:

Сещам се и за думите на треньора на Ружомберок след реванша на " Герена ". Българският отбор завоюва с 2:0, само че първите голови благоприятни условия бяха основани от гостите. " Интересно ми е по какъв начин щеше да реагира Левски, в случай че ние бяхме повели в резултата " - не изтъквам безусловно, само че смисълът на казаното от Ян Хаспра беше в този дух. Видяхме към този момент четири образеца на тази догадка и те не приказват в интерес на Хубчев.

Всеки треньор би трябвало да има най-малко проект А и проект Б за развиването на дадена среща. Когато главният сюжет на Петър Хубчев се съблюдава, " сините " по-лесно или по-трудно стигат до триумфа. Да, само че в случай че срещата не потръгне, в случай че противникът поведе, това трансформира първичната концепция, а тимът би трябвало да се пренастройва в придвижване. Сигурен съм, че наставникът на Левски работи с играчите си и в това отношение, само че най-малко за момента резултат няма. Поне не и статистически.
 Снимка 445264
Източник:

Срещу Лудогорец фактически тимът не се срина, не се разпиля, откакто позволи ранен гол, продължи да работи проведено и целеустремено, макар че не липсваха неточности и че загубата по този начин или другояче стана факт. За да можем да обявим Левски за тим с действителен капацитет и основателни искания за триумфи, този тим би трябвало да покаже умения да се връща в мач, в който изостава. На този стадий не сме го видели. И това е единствено едно нещо в представянето на " сините ", което " не е готово ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР