Двубоят от 22-ия кръг на Серия Б между Лече и

...
Двубоят от 22-ия кръг на Серия Б между Лече и
Коментари Харесай

Тежък сблъсък прекрати мач от Серия Б

Двубоят от 22-ия кръг на Серия " Б " сред Лече и Асколи беше преустановен, откакто футболистът на домакините Мануел Скавоне получи тежък удар в главата и загуби схващане. Инцидентът стана още в началните секунди на мача. 31-годишният Скавоне се сблъска при въздушно единоборство с нападателя на Асколи Джакомо Барета и остана имобилен на терена. Играчите на двата тима незабавно се скупчиха към него, а хората от лекарския щаб на Лече реагираха незабавно и предотвратиха съществени последници за здравето на футболиста.

На Скавоне му беше направено изкуствено дишане уста в уста, след което той беше качен на кола за спешна помощ и откаран в болница. Докато го изнасяха от терена, футболистът на Лече към този момент беше контактен и говореше на хората към себе си. В болничното заведение той е минал през скенер на главата. Лекарите разясниха сбито, че положението му е положително, само че ще остане под наблюдаване в идващите 24 часа.

Lecce vs Ascoli abandoned after serious injury to Manuel Scavone #SerieB pic.twitter.com/8Vvp00qGFn
— Football 24/7 (@foetball247) 1 февруари 2019 година
Съдията на мача Николо Барони взе решение за прекратяването му, каквото беше желанието и на двата тима. В идващите дни ще бъде планувана нова дата за осъществяване на срещата.

Скавоне е някогашен футболист на Зюдтирол, Новара, Бари, Про Верчели и Парма.
Серия Б 22 кръг, петък 1 февруари  Лече 22:00  Асколи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР