Двубоят между Стефанос Циципас и Александър Мюлер бе един от

...
Двубоят между Стефанос Циципас и Александър Мюлер бе един от
Коментари Харесай

Искрите на корта са гарантирани: Циципас спря изненадата на турнира и оформи шоу с Медведев!

Двубоят сред Стефанос Циципас и Александър Мюлер бе един от многото отсрочени мачове от третия кръг на шампионата в Шанхай, само че през днешния ден най-сетне слънцето изгра в китайския мегаполис и двамата тенисисти най-сетне излязоха на корта. Изненади нямаше и Циципас се наложи с крайното 6:3 7:5 над една от огромните изннеади в шампионата за 1 час и 28 минути игрово време, като по този метод оформи зрелищен конфликт против Даниил Медведев (руснакът води с 9:4 в директните мачове), с който в предишното съвсем са стигали до пердах на корта, а в последните две срещи сред двамата, спечелилият след това започваше да танцува.

Срещата стартира на ниски обороти, като двамата тенисисти разчитаха най-вече на началните си удари. С течение на времето, гъркът увеличи качеството си на игра и наказваше всеки един по-плитък удар на международния номер 74. В резултат на това, международният номер 12 освен съумя да осъществя пробив в шестия гейм, само че и да удвои задатъка си, с цел да пречупи съпротивата в първия сет на дебютанта в тази фаза на конкуренциите от " Мастърс " сериите.

Втората част също стартира равностойно, само че Циципас минаваше с очевидно по-голяма лекост през сервис геймовете си и изчака момента, в който французинът да пропусне няколко първи подавания, с цел да го натисне от ретур и справедливо да реализира брейк в шестия гейм.

 Наглед всичко в срещата беше решено на този стадий, единствено че някогашният номер три позволи съмнения при затванряето на дуела, а Мюлер сподели за какво е отстранил Феликс Оже-Алиасим и изравни за 5:5, само че насладата му бързо беше помрачена и любимецът постави точка на разногласието с нов пробив при 6:5, който пристигна след мълниеносен минаващ удар.

Stefanos Tsitsipas bests Muller 6-3, 7-5 and advances to the fourth round in Shanghai
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР