Двубоят между Черноморец (Бургас) и Берое (Стара Загора) е №1

...
Двубоят между Черноморец (Бургас) и Берое (Стара Загора) е №1
Коментари Харесай

Мач на седмицата на Sportal.bg: Черноморец - Берое

Двубоят сред Черноморец (Бургас) и Берое (Стара Загора) е №1 в рубриката на Sportal.bg - " Мач на седмицата " , която ще ви показва забавни обстоятелства за най-вълнуващите конфликти от Националната Баскетболна Лига . Срещата сред високолетящия отбор на Васил Евтимов и играещият на приливи и отливи тим на Любо Минчев е част от 17-ия кръг на НБЛ и ще се организира в събота от 19:00 часа в бургаската зала " Бойчо Брънзов " .

Ясно е, че задачата и на двата тима е място в четворката на класирането. В момента " акулите " са шести с актив от 6 победи и 7 загуби, до момента в който старозагорци държат четвъртата позиция с баланс от 7 триумфа и 6 провали.

Черноморец потвърди, че може да шокира отборите от топ 4. Момчетата на Васко Евтимов към този момент удариха първенеца Балкан и втория в класирането Левски Лукойл , като триумфът над " сините " беше с цели 18 точки разлика. В предишния кръг и Академик (Пловдив) си изпати от вихреното нахлуване на Черноморец и позволи загуба в Пловдив със 96:104 . " Акулите " играят на доста бързо движение и това си личи в последните им три срещи, в които бележат най-малко по 90 точки на мач. Освен това, бургазлии са най-борбеният тим в НБЛ , защото взимат приблизително по 41 битки на мач.

 May be an image of 1 човек и playing basketball

Двама играчи на Черноморец са в топ 5 по маркирани точки в НБЛ. Лидерът на отбора Дианте Болдуин е втори със приблизително по 20.5 точки на дуел, а тежкото крило Марвин Смит пък осъществя по 17.4 точки. През сегашния сезон Смит няма мач с по-малко от 10 маркирани точки, а в последните си четири срещи американецът ниже най-малко по 19 .

 May be an image of 1 човек и playing a sport

Болдуин , който се трансформира в един от най-класните чужденци в българското състезание напоследък, е водач и по асистенции с 8.2 завършващи подавания на дуел. Гардът на " акулите " е под пара, като в последните си два мача остана напълно покрай " трипъл-дабъл ". В състава блестят още центърът Уендъл Люис със приблизително по 16.4 точки и 10.2 битки, капитанът Константин Коев с 14.1 точки и 8.5 битки и стрелецът Евгени Хаджирусев със 12.5 точки.

 May be an image of 2 души

Берое разполага с доста класен състав, който обаче към момента не може да отговори на формата на останалите три кандидата за златото през сегашния сезон - Рилски състезател , Левски Лукойл и Балкан . Отборът на старши треньора Любомир Минчев обаче е спечелил четири от последните си пет мача (Балканската лига включително) и ще се надява още веднъж да съкруши Черноморец , както стана преди месец. Тогава старозагорци завоюваха вманиачен мач с две продължения против " акулите " , макар че бяха покрай загубата.

А щом стане въпрос за тази победа на Берое , то няма по какъв начин да не си спомним за героичните изяви на Джеймс Гавин , който навъртя 31 точки тогава. Гардът на Берое към този момент се оформи като един от най-хубавите играчи в състава на заралии и досега през сезона записва приблизително по 16.4 точки и 4.5 асистенции. Друг главен състезател в ротацията на Любо Минчев е американският стрелец Брейди Роуз . Гардът показва впечатляващи проценти в стрелбата си зад дъгата, като ниже приблизително по 14.3 точки при цели 50% от тройката.



Но даже Роуз не може да се приближи до най-постоянният състезател на Берое сега - Николай Стоянов . Крилото прави свръхестествен сезон, който е присъщ за сърцатата му игра на паркета. Варненецът записва приблизително по 13.9 точки и 4.5 битки при 60% пукотевица за две точки и 52% от тройката. Павел Маринов стартира да намира себе си, откакто в последния мач остана единствено на асистенция от " трипъл-дабъл " против родния си Ямбол . Седариън Рейнс пък е моторът в подкошието на старозагорци със своите 9.1 точки и 5.5 битки. Въпреки всичко хубаво, за момента Симеон Илиев разочарова с изявите си със зеления екип. Чайката бележи единствено по 3.4 точки в 13-те си мача досега, което е много сериозен спад по отношение на 17-те му точки на мач с Черно море Тича предишния сезон.

Берое има да изиграе още един дуел преди гостуването си в Бургас . Днес от 19:00 старозагорци се изправят против Черно море в последния дуел от програмата на 16-ия кръг, който не би трябвало да се окаже сложен за тях.

Снимки: Балкан, НБЛ и Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР