Двойно се е увеличино търсенето на дърва за огрев в

...
Двойно се е увеличино търсенето на дърва за огрев в
Коментари Харесай

Двойно се е увеличило търсенето на дърва за огрев в Пиринско 


Двойно се е увеличино търсенето на дърва за огрев в Югозападно държавно дружество спрямо предходните две години. Тази година предприятието е подготвило над 200 хиляди кубика дърва. „ Радостно е, че тази година хората доста по-рано се ориентираха и започнаха да си купуват дърва за огрев, което е позитивно и се опитваме да създадем тази наклонност от пет години. Към момента имаме осъществени 50 хиляди кубика за към 6 хиляди семейства. Сравнено със същия интервал на предходната година, това количество е двойно по-голямо. Миналата година са били 23 хиляди кубика за 3 хиляди семейства “, сподели за Радио Благоевград инж. Дамян Дамянов, шеф на Югозападно държавно дружество.

Поради нарасналите цени на всички енергоносители, тук-там има напрежение, само че има обезпечени количества, основана е организация и от ЮЗДП предвиждат, че няма да останат хора без нужните им дърва за огрев.

Цените на широколистните дърва, на краткотраен склад в гората, са от 40 до 55 лева, което с сред 10-20 % по-високи цени спрямо предходната година.

Иглолистните са сред 15 и 25 лв.. „ Това, което осигуряваме на централните хранилища, е в границите на 100 лв.. С превоз, сцепване или рязане на по-къси части по 30 сантиметра, т.е. подготвени непосредствено за отопление, са към 120 лева “, добави инж. Дамянов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР