Двойно се е увеличило търсенето на дърва за огрев в

...
Двойно се е увеличило търсенето на дърва за огрев в
Коментари Харесай

Двойно се е увеличило търсенето на дърва за огрев в община Добричка

Двойно се е нараснало търсенето на дърва за огрев в община Добричка спрямо предходната година, оповестяват от Държавното горско стопанство Добрич.

Кметове на обитаеми места в общината се оплакват от отвод на транспортни компании да издават документи за доставените дърва, както и от повишени цени, без авансово да е предизвестено за това.

8421 пространствени кубически метра дърва за огрев, от декларираните все още 10839, към този момент са доставени от ДГС-Добрич на семействата от община Добричка. До края на годината ще бъдат добити още 4500 кубически метра, като от териториалното отделение имат подготвеност да комплектуват и спомагателни отдели, поради повишеното търсене на дървесина през тази година.

Директорът на стопанството инж. Цанко Николов изясни пред кметовете, че през тази година търсенето на дърва за огрев към този момент надвишава с 50% миналогодишните количества, като към момента има села, които не са донесли описите си в стопанството.

Кметовете на 64-те обитаеми места в община Добричка се оплакаха от транспортните компании, които тук-там отхвърлят да издават документи за доставената дървесина или пък завишават авансово избраната цена.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР