Двойно са се увеличили случаите на ученици с положителен тест

...
Двойно са се увеличили случаите на ученици с положителен тест
Коментари Харесай

Двоен ръст на положителните тестове на ученици за седмица

Двойно са се нараснали случаите на възпитаници с позитивен тест за КОВИД-19, изработен в учебно заведение този понеделник спрямо предишния. Това демонстрира информация на Министерството на образованието и науката. 1348 са позитивните проби при 641 предходния понеделник. Най-много инфектирани има при учениците от V до VII клас, до момента в който предходната седмица повече заболели имаше измежду гимназистите. Най-висок е броят на инфектираните в София, следвана от Пловдив и Благоевград.

Още по-голям е растежът при учителите - три пъти са се нараснали позитивните проби при тях за седмица - от 104 на 366. Двойно повече са и инфектираните непедагогически експерти.

Чрез преразпределение на наличните проби са обезпечени всички нужни количества за проучването на учениците на 24 януари, оповестиха от МОН. Оттам прибавиха, че към този момент се резервира високият дял на присъствено образование в учебните заведения и тази седмица 82% от учениците учат в клас.

Над 59 600 възпитаници имат към този момент годен документ за преболедуване, имунизация или съществуване на антитела. Според формалната статистика на Министерството на здравеопазването са имунизирани 9,11% от гимназистите, а 11,82% от учениците от V до XII клас са преболедували през последната половин година.

Синдикатът " Образование " към КТ " Подкрепа " разгласи, че утвърждава концепцията за изключителна почивка на учениците. Оттам желаеха учебните управления да могат да вземат самостоятелни решения за прекосяване към отдалечена форма на образование, като единствено уведомяват за това РУО и МОН. Според синдиката оформянето на оценките на учениците за първия период може да става и в електронна среда и това е единственият вероятен вид в сегашната обстановка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР