Двойно по-малко пари от държавния бюджет за предизборна агитация ще

...
Двойно по-малко пари от държавния бюджет за предизборна агитация ще
Коментари Харесай

Изборната агитация ще струва на държавата два пъти по-малко, отколкото през март

Двойно по-малко пари от държавния бюджет за предизборна пропаганда ще получат участниците в изборите на 11 юли, написа " Дневник ". За разлика от вота на 4 април, за който бяха раздадени съвсем 1 млн. лева за така наречен медийни пакети, този път сумата възлиза на към 550 хиляди лева От това финансиране ще се възползват 10 партии, 4 обединения и 1 самостоятелен претендент.

Медийните пакети са финансовите средства, получавани от обединенията, които нямат право на държавна дотация - партиите, които на последните парламентарни избори са спечелили под 1% от действителните гласове, и обединенията, взели под 4% от гласовете. Целта е за идващия избор те да могат да финансират участията си в медиите по време на акцията и да разгласяват политическа реклама в обществените мрежи.

По закон оптималният размер на така наречен медийни пакети е 40 хиляди лева Според решение на Централната изборна комисия партиите и обединенията ще си разпределят 546 667 лева, а още 5 хиляди лева ще отидат при самостоятелния претендент за народен представител Давид Леви.
Общият разход за медийни пакети възлиза на 551 667 лева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР